Más de Ebre

La 24a Festa del Renaixement tindrà 15 espectacles

Es celebrarà del 18 al 21 de juliol

NÚRIA MESSEGUER FERRÉ

Whatsapp
La Taverna d’Enrico, de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, un clàssic que es podrà gaudir. FOTO: JOAN REVILLAS

La Taverna d’Enrico, de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, un clàssic que es podrà gaudir. FOTO: JOAN REVILLAS

La festa del Renaixement de Tortosa –la més esperada pels tortosins i tortosines– ja té data d'inici. Del 18 al 21 de juliol, Tortosa viurà una nova edició de la Festa del Renaixement. Serà la vint-i-quatrena vegada que la ciutat recordarà el seu passat amb aquesta festa de recreació històrica centrada en l’època del segle XVI que mobilitza una part molt important de la població.

Tot i les altes temperatures, la Festa del Renaixement implica directament més d’una vintena d’entitats locals, entre colles de cultura popular, col·lectius, entitats i empreses artístiques, que suposen una xifra de voluntaris superior al miler de persones.

Però cal dir que els tortosins i tortosines no són els únics que hi participen, sinó que el Renaixement compta amb la presència de companyies de Portugal, Itàlia, França i la República Txeca, a més de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol.

Els ciutadans, a més, es vesteixen d’època o de nobles o de plebs, però tots ells enfundats en les llargues vestimentes del segle XV. I amb la característica i medieval Tortosa com escenari, acaben de configurar una important carta de presentació turística de la ciutat fora del territori.

Els espectacles

En aquesta edició, la Festa del Renaixement comptarà amb un total de 15 espectacles de pagament i d’aforament limitat. Alguns, tan clàssics com «La Taverna d’Enrico», de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, o la «Cantina Cantorum» , del Cor Flumine. Altres s’incorporen al programa, com la companyia francesa Le Théâtre des 33, que representarà «El Grande Teatro Toboso» a la plaça de l’Absis, o com els que ha preparat, per partida doble, el grup La Companyia, anomenats 
«Domus Horribilis» i «La Mandràgora». Molts altres repeteixen, i entre aquests, el ballarí i coreògraf tortosí Roberto Olivan no només recupera l’obra «Meraki», que ja va presentar l’any anterior, sinó que a més n’estrenarà una altra de la mà del ceramista Joan Panisello: «Socarrel». La compra d’entrades ja es pot fer per internet o físicament al punt habilitat a la plaça de la Cinta, 3.

La presentació oficial

Ahir al matí, davant de l’Ajuntamnet de Tortosa, es va celebrar la presentació oficial dels espectacles, així com de la imatge que il·lustra la vint-i-quatrena edició de la Festa, creada per Alberto Lamote. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, van donar la benvinguda a totes les companyies i n’han destacat la contribució que fan a la festa de recreació històrica.

Roigé va remarcar que el cartell d’aquesta edició visualitza tots els estaments de la societat tortosina del segle XVI, des de la noblesa fins al poble, passant també pels elements de defensa de la ciutat. L’alcaldessa va anunciar, també, el nom del pregoner d’enguany, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo. D’altra banda, l’encarregat d’inaugurar el Taulell al Carrer serà el nou president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges.

I com a novetats, s’incorporaran espais com la plaça del Platge, al call jueu, escenari d’un dels espectacles; també altres zones com la plaça Gerard Vergés o el carrer Montcada, per on passaran alguns espectacles itinerants, o el convent de Santa Clara.

Tot plegat, mentre ja es comença a configurar l’edició del 2020, que suposarà el 25è aniversari.

Temas

Comentarios

Lea También