La 25a edició de la Festa del Renaixement se celebrarà el 2021

Tortosa. Les festes de la Cinta veuran actes suspesos, i per això es permet a les entitats tenir 4 pubilles l’any que ve

30 mayo 2020 09:50 | Actualizado a 01 junio 2020 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els condicionants que suposa la presència del coronavirus al país han fet prendre, finalment, la decisió d’ajornar la pròxima edició de la Festa del Renaixement de Tortosa, prevista pel juliol, i traslladar-la a l’estiu del 2021.

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha apuntat que la tipologia d’actes de la festa, en la majoria de casos en espais reduïts; la distribució de propostes principalment al llarg de tot el centre històric, fet que suposa una gran concentració de persones en carrers estrets; la presència del mercat d’època, que vertebra els principals eixos de circulació de la gent dins la Festa, així com la participació de companyies de diversos països, fan difícil poder dur a terme la festa de recreació històrica tortosina amb les condicions adients per viure-la amb l’esplendor necessari i, a la vegada, poder mantindre el distanciament social en aquest moment de la desescalada.

Tot just enguany es donava la circumstància afegida del 25è aniversari de la Festa del Renaixement. L’ajornament fins a l’any vinent farà, però, que coincidisca amb la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 i, per tant, «donarem un plus afegit a aquesta capitalitat, amb una celebració que posa en valor i reivindica el patrimoni cultural i històric de Tortosa, vinculat al segle XVI», ha remarcat Meritxell Roigé.

No obstant, l’Ajuntament de Tortosa treballa per oferir activitats vinculades amb aquesta festa de recreació durant els mesos d’estiu, que seran de més petit format i que es duran a terme en espais oberts del nucli històric i del centre. L’objectiu és que puguen servir com a elements de dinamització de la ciutat, del comerç i de la restauració i serveis.

L’alcaldessa també s’ha referit a les festes majors de la Cinta. Si bé ha apuntat que encara es manté la incertesa de quina serà la situació en aquell moment, ha avançat que no es podran dur a terme tots els actes previstos. «No renunciem a fer algunes activitats de la Cinta, però caldrà veure quines i de quina manera», ha afegit Roigé.

L’alcaldessa ha apuntat una novetat destacada pel que fa a les pubilles: «no volem que enguany no puguen viure les festes amb la intensitat que pertoca, per això hem transmès a les entitats que les pubilles que ja havien triat perquè les representessen enguany ho puguen fer l’any que ve». D’aquesta manera, les entitats que ho vulguen podran presentar fins a 4 pubilles a la Cinta 2021 (dos de grans i dos de menudes).

Comentarios
Multimedia Diari