La 57a Fira de Mostres d'Amposta retrà homenatge al comerç

La capital del Montsià celebra del 6 al 10 de desembre una nova edició del certamen multisectorial, amb més de 100 expositors

01 diciembre 2017 11:40 | Actualizado a 03 diciembre 2017 16:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira de Mostres d’Amposta arriba enguany a la seua 57a edició. Ho fa amb un dia més de fira (del 6 al 10 de desembre) i mantenint les grans xifres d’anteriors edicions: més d’un centenar d’expositors (un 25% dels quals s’han renovat) repartits entre els 5.000 metres quadrats interiors i els 25.000 d’exteriors i més d’un centenar de firaires. 

A més, també manté la gratuïtat d’accés a la fira, així com l’horari partit, d’11 h a 14 h i de 16 h a 21h. Entre les novetats d’enguany destaca la incorporació, dins de la programació de Fires, de l’homenatge als comerços que tenen 25 i 50 anys.

En aquest últim àmbit, una de les grans novetats del programa és la incorporació de la Gala del Comerç. Divendres, 8, serà l’Homenatge als Comerços de 25 i 50 anys, un acte coorganitzat per la regidora de Comerç i Mercat Municipal de l’Ajuntament, la Federació de Comerç d’Amposta (FECOAM) i l’Associació de Venedors del Mercat. 

S’homenatjaran 12 comerços de 50 anys i 19 de 25 anys. A més a més, també es farà un reconeixement als paradistes de 2a i 3a generació del Mercat Municipal, que enguany compleix 70 anys. La regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho, assenyala que «aquest acte s’ha fet en el marc de la Fira de Mostres, perquè el comerç també ha estat un impulsor important de la cita».

El Dia de la Comarca que organitza el Consell Comarcal del Montsià enguany estarà dedicat a Ulldecona. La regidora de Turisme, Fires i Promoció Exterior, Joana Estévez, ha volgut destacar també la qualitat del programa de xerrades i activitats organitzat per les entitats en el marc de la fira. 

De tots els actes, ha destacat la xerrada sobre Obligacions i estratègia fitosanitària en l’arròs, l’exhibició en les disciplines d’Obediència i Protecció Deportiva Canina a càrrec de l’ensinistrador local Manel Balagué i Janin Quesada o la demostració d’Activitat grupal amb cavalls que farà el llicenciat en Psicologia i expert amb teràpia emocional i teràpia assistida amb animals, Pere Clotet.

Joan Cercós, el pregoner
L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha assenyalat que malgrat la dificultat que pot representar muntar quan fira multisectorial com la d’Amposta, «s’està mantenint el nivell d’expositors dels últims anys». 

Tomàs també ha explicat que la persona que inaugurarà enguany serà Joan Cercós, un ampostí molt vinculat a la pagesia i del teixit associatiu d’Amposta, que va ser el responsable de la secció de l’arròs a tot l’Estat espanyol del sindicat agrari Unió de Pagesos i que també va formar part de la comissió d’experts de la Unió Europea, a Brussel·les, on es debatien temes relacionats amb el món de l’arròs en l’àmbit internacional. 

Del programa d’activitats, Tomàs també ha destacat la presentació de la nova uniformitat de la Policia Local d’Amposta i l’acte d’entrega d’una moto elèctrica a aquest cos de seguretat, «actuació en la línia de l’aposta de l’equip de govern per l’eficiència energètica». Aquest acte serà el dimecres 7 a les 11 del matí a l’auditori municipal.

Comentarios
Multimedia Diari