La CUP critica que no s'haja tancat Padesa pel brot de Covid

El grup també demana que es faci un control acurat de la campanya de cítrics que ara comença

08 octubre 2020 16:11 | Actualizado a 08 octubre 2020 16:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP Tortosa ha denunciat el que consideren una mala gestió del brot de Covid-19 a la planta de Padesa a Roquetes. Recorden que aquest brot  arriba ja a les 318 persones positives (246 són treballadors, i 72 contractes estrets).

«Però Padesa continua treballant, la maquinària de fer diners no pot aturar-se, tot i que Tortosa es va situar a un nivell alarmant de risc de rebrot, superant els 1.000 punts i sent la tercera ciutat catalana amb més risc», remarquen des de la formació. «Tot i que el brot de Padesa ha causat el 80% dels casos de Covid-19 registrats a la ciutat, ara ens trobem davant l’esperpèntica situació que l’empresa continua oberta, però els parcs infantils de la ciutat tancats», ha afirmat el portaveu del grup, Sergi Arnau.

Des de la CUP es pregunten «per què davant de la greu situació de contagis a l’empresa no es va decidir tancar-la i aïllar les treballadores per tal d’evitar arribar a la situació actual, amb restriccions que ja afecten greument el sector del petit comerç i restauració de la ciutat». 

Davant l’inici de la temporada de cítrics al Baix Ebre i el Montsià, en la que participen milers de temporers per recollir les mandarines i taronges al camp, des de la CUP Tortosa també han instat l’Ajuntament a què reclami a les institucions pertinents que es facin les inspeccions de treball per garantir que es compleixin totes les mesures sanitàries corresponents, «i també es compleixi el conveni laboral agroalimentari». 

Comentarios
Multimedia Diari