Ebre Tortosa

La CUP denuncia a inspecció de treball la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa

REDACCIÓ

Whatsapp
Roda de premsa.

Roda de premsa.

La CUP Tortosa ha denunciat la residència Sant Miquel Arcàngel a inspecció de Treball per haver acomiadat, suposadament, diverses treballadores de forma irregular. La Residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa és la residència de Tortosa que registra actualment el brot més gran de persones infectades per la COVID-19 amb 48 positius, segons dades oficials. Els casos, que van sortir a la llum el 6 de novembre es van doblar en menys de dues setmanes.

«La CUP hem pogut saber a través del testimoni d’extreballadores de la residència Sant Miquel, que direcció hauria estat amagant en un primer moment el brot a les treballadores del centre. L’empresa ha omès informació no indicant quins residents eren positius, i posant així en risc la salut de les treballadores, les seves famílies i les persones que viuen a la residència. El personal ha estat atenent casos Covid sense les proteccions individuals recomanades, ni les mesures de seguretat necessàries, per evitar la propagació entre els residents», ha apuntat el grup municipal.

Segons el grup, l’empresa hauria acomiadat diverses treballadores mentre aquestes es trobaven de baixa i en quarantena per haver donat positiu a través d’un burofax. «Estaríem parlant de més de dos persones acomiadades de forma improcedent, i una d’aquestes ja hauria interposat una denúncia al Departament de Treball. A aquesta llista d’irregularitats, cal sumar-hi el poc personal que treballa per torns i amb unes condicions molt precaritzades, com és habitual en un sector altament feminitzat, tot i els recursos públics que s’hi destinen», expressa la CUP. «Volem mesures contundents».

Segons el delegat del Govern, Xavier Pallarés, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja està estudiant el cas i ha apuntat que aparentment algun dels acomiadaments s’hauria fet en període de proves.

Comentarios

Lea También