La CUP, molesta amb la presència de l'Exèrcit a Tortosa

Volen denunciar aquesta actuació portada a terme, ja que no entenen quina és la necessitat real de fer aquest desplegament tant gran per venir a desinfectar una comissaria de policia

22 abril 2020 15:53 | Actualizado a 22 abril 2020 15:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dimecres dia 22 d’abril, hem observat amb gran sorpresa la visita que ha fet a Tortosa una unitat de l’exèrcit espanyol, derivada de l’operació anomenada «Operació Balmis».

Volem denunciar que tant l'Exèrcit com el govern de l'Estat, estant utilitzant la crisi de salut pública agreujada per la Covid-19, per portar a terme una operació de maquillatge de l'estament militar, que no hem d’oblidar, és hereu del franquisme. Cal recordar que aquesta crisi «Ni és una guerra, ni l’exèrcit ens salvarà la vida».

Vídeos: 36 soldados combaten el Covid-19 en Reus y Tortosa

Soldados del Regimiento de Infanteria Barcelona 63 e han dividido en dos equipos de 18 para actuar en las comisarías de la Policía Nacional de la capital del Baix Camp y la del Baix Ebre. Mañana la actuación será en Tarragona ciudad.

Des de la CUP Tortosa volem denunciar aquesta actuació portada a terme a la nostra ciutat, ja que no entenem quina és la necessitat real de fer aquest desplegament tant gran per venir a desinfectar una comissaria de policia. Una comissaria que ni tant sols està oberta al públic actualment.

Per aquest motiu volem demanar explicacions al delegat del govern, Joan Sabaté Borràs, amb quins criteris s’ha decidit portar a terme aquesta actuació, i s’ha prioritzat la desinfecció d’una comissaria, abans que altres centres públics, actualment d'interès estratègic, com poden ser els hospitals o les residències de gent gran.

A més volem recordar al delegat del govern que tant la que la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, el cos de bombers i els i les agents rurals s'han ofert a fer les tasques de desinfecció, de protecció civil, de muntatge d'equipaments, etc. Per la qual cosa entenem que és  totalment innecessària la participació de l'exèrcit per fer aquestes tasques.

I les preguntes que li volem fer al delegat són: «I demà qui vindrà a netejar, també l’exèrcit? O ho continuaran fent les treballadores de la neteja, que porten fent-ho des de l’inici de la crisi, i sense cap operació propagandística? Quin és el cost econòmic d’aquestes actuacions de propaganda patriòtica? No s’haurien de prioritzar els recursos econòmics en actuacions de primera necessitat?

Per la qual cosa creiem que és totalment inacceptable aquesta utilització de l’exèrcit i entenem que només es deu a la retòrica i el llenguatge bèl·lic utilitzat constantment pel govern de l'Estat, i les compareixences de militars, ja que només contribueixen a prioritzar la idea de la raó d'estat i l'ordre públic, incrementant la negació de drets, la repressió i la lògica autoritària de l'estat espanyol.

Aprofitem aquest moment per tornar a denunciar la gestió de la crisi que estan portant a terme el govern de PSOE i Unidas Podemos, i en el cas de Catalunya, amb la convivència necessària dels seus aliats, el PSC i  els

Comuns o Movem

També instem al govern municipal de Tortosa a que demani explicacions sobre aquests fets, i que es comprometi a vetllar per a que no es tornin a produir aquestes pràctiques a la nostra ciutat. Al mateix temps demanem a l’alcaldessa que demani explicacions al seu soci de govern, el PSC, ja que hauria de disposar de la informació presa pel govern central.

Comentarios
Multimedia Diari