La Cala serveix més de 5.000 degustacions de tonyina roja

Només dissabte al matí durant la Diada ja se'n van servir 2.000.

M. P.

Whatsapp
Imatge d´algunes tapes que es van poder degustar. FOTO: DANIEL RODRÍGUEZ

Imatge d´algunes tapes que es van poder degustar. FOTO: DANIEL RODRÍGUEZ

L’Ametlla de Mar va servir només aquest dissabte al matí més de 2.000 degustacions de tonyina roja del Mediterrani (uns 150 quilograms) en el marc de la Diada de la Tonyina Roja, que s’està celebrant aquest cap de setmana. La previsió és que, juntament amb la jornada d’avui, s’assoleixen les més de 5.000 degustacions servides.

Dissabte es van servir degustacions de sashimi, tàrtar, makis i nigiri, i aquest diumenge també es podrà degustar la tapa de romesco, per aportar-hi l’accent ebrenc i dels pescadors locals. «Aquest és un canvi que hem introduït per oferir d’una banda la cuina japonesa de la tonyina i, de l’altra, la tonyina com la fan els nostres avis, a casa nostra», apunta l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

Enlloc de la platja de l’Alguer, donades les previsions meteorològiques per al cap de setmana, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va decidir canviar l’emplaçament de la Diada de la Tonyina Roja, que finalment s’està celebrant al Parc del Bon Repòs, a l’entrada del municipi. El lloc, preparat amb carpes, va resultar una bona alternativa com a escenari de l’esdeveniment, i ahir es va rebre una gran afluència de públic tot i l’amenaça de pluja.

Com explica l’alcalde, originàriament aquesta diada era organitzada pel Grup Balfegó, però des de l’any passat, l’Ajuntament de la Cala ha decidit fer-se’n càrrec per així poder-ho obrir a altres grups i col·laboradors, com ara el Grup Ricardo Fuentes i les peixateries Peixos Callau i Guzmán (a més del Grup Balfegó). L’esdeveniment també se celebra amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i el Club Nàutic de l’Ametlla de Mar.

Dissabte al matí, va posar música la Batucada Katakatà i la Banda de Cornetes i Tambors, al matí, i la Xaranga Suquet Calero a la tarda. Aquest diumenge està previst un concert de la cantautora tortosina Montse Castellà.

Un altre dels al·licients en el marc de la Diada d’avui és la possibilitat de pujar al Tuna Tour, amb descomptes i preus més econòmics. També se celebrarà la Tuna Race i a les 14.30 hores serà l’entrega de premis.

La Diada de la Tonyina Roja, molt popular i amb molt d’èxit en totes les edicions, serveix per donar el tret de sortida a les Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani, que enguany assoleixen la sisena edició.

Aqueste jornades tenen molta força i serveixen com un aparador fonamental per promocionar el municipi i la seua rica gastronomia, especialment la tonyina roja, producte que aporta un gran valor diferencial al poble pesquer.

Les jornades se celebraran fins el 14 de maig, amb la participació de 16 restaurants (amb menús) i 19 bars (amb la ruta de tapes).

Els restaurants proposen menús d’entre 30 i 45 euros on es podrà degustar la tonyina en diverses modalitats: des del tàrtar de tonyina marinada, passant pel carpaccio, fins a un canaló d’albergínia, samfaina i tonyina; i molt més. Tots els menús estan maridats amb vins de la DO Terra Alta.

A més, des de l’Àrea Municipal de Turisme han organitzat un concurs fotogràfic a través de la xarxa social d’Instagram, perquè els visitants capturen els millors moments d’aquests. Per això, cal que les fotografies s’etiquetin amb #tonyinaroja17 i #ametllademar.

Temas

  • EBRE

Lea También