La Cambra de Comerç de Tortosa obrirà nous mercats a Guinea Bissau

L’ens té voluntat aquest 2018 d’iniciar relacions amb el país africà, després de consolidar la seua presència al Marroc, on fa expedicions des del 2015 i on té un tècnic de comerç exterior marroquí que ajuda les empreses ebrenques

28 enero 2018 17:30 | Actualizado a 01 febrero 2018 10:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cambra de Comerç de Tortosa té la voluntat, abans d’acabar el 2018, d’obrir nous mercats a Guinesa Bissau i establir-hi relacions empresarials. Així ho ha expressat el president de la Cambra, José María Chavarría, aquesta setmana, tot i que encara no ha pogut concretar quan es realitzarà la primera expedició de l’ens cameral en aquest país africà.

Amb relació a altres expedicions, el president ha afirmat que la Cambra de Comerç de Tortosa ha consolidat la seua presència al Marroc, on fa missions des del 2015 i on té un tècnic de comerç exterior marroquí que acompanya els empresaris ebrencs a establir contactes, relacions, i a afavorir-los l’estada. «Tenim una persona per rebre les empreses, ajudar-les i portar-les on faça falta del país», ha detallat el gerent de la Cambra, Francesc Minguell

El Marroc s’ha convertit en un mercat prioritari per a les exportacions espanyoles, i el 35% de totes les exportacions del continent africà es realitzen en aquest país del Magreb. En aquests moments, Espanya és el principal proveïdor del Marroc per davant de França, USA i la Xina. El Marroc és un país on es preveu un creixement exponencial en els pròxims deu anys amb un pla d’inversions en infraestructures de país de més de 50.000 milions d’euros i s’hi han eliminat força aranzels. Les oportunitats per a les empreses poden ser, per tant, molt beneficioses.  

Segons ha explicat el gerent, les empreses ebrenques hi exporten productes principalment agrícoles, però també s’hi han implantat algunes empreses d’energies renovables i de pous a les zones més desèrtiques.

Així, la primavera passada l’ens cameral va signar un acord amb la Cambra de Casablanca, la capital dels negocis del Marroc, per afavorir les relacions entre el personal de les cambres i elaborar un pla d’actuació conjunt d’activitats d’importació i exportació facilitant les operacions comercials en un acompanyament professional fins al final. Els darrers mesos la Cambra de Comerç hi ha augmentat la freqüència de les expedicions.

A Xangai

Per una altra banda, la tardor passada, cinc empreses de les Terres de l’Ebre (d’oli, vi i cítrics) van participar en una destacada missió comercial a la metròpoli xinesa de Xangai organitzada per la Cambra. «A Xangai, hi treballem més el sector gurmet», ha detallat Minguell.

Amb la voluntat d’ajudar les petites i mitjanes empreses del territori ebrenc a sortir a l’exterior, la Cambra de Comerç de Tortosa estrena enguany el ‘Club de l’exportador’, una eina per donar el suport a les empreses que ho necessiten i orientar-les a obrir-se als mercats exteriors. 

«Es tracta d’un espai on tenir una dedicació més especial per a les empreses ebrenques que vulguen internacionalitzar-se», ha explicat Minguell. Després de cada missió, des de la Cambra s’ofereixen programes d’acompanyament per seguir treballant amb l’empresa.

Comentarios
Multimedia Diari