La Cambra de Tortosa crea un ‘Marketplace’ per impulsar el comerç ebrenc a la xarxa

És una de les mesures en què treballa l’ens, en el marc del programa ‘Que cap empresa tanqui’ pels efectes econòmics de la pandèmia

22 abril 2020 06:50 | Actualizado a 22 abril 2020 08:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cambra de Comerç de Tortosa ofereix el seu assessorament a les empreses i autònoms de les Terres de l’Ebre per fer front a la crisi derivada del coronavirus i evitar que hagin de tancar els seus negocis. Reactivar la demanda interna serà clau en sectors com el comerç, el turisme i l’hostaleria, mentre que en altres àmbits caldria apostar per la internacionalitació, segons defensa el president de l’ens, Francesc Faiges.

«Al mateix temps que mantenir l’oferta, hem d’activar la demanda. La internacionalització serà fonamental per a l’economia: les empreses catalanes han de potenciar els mercats exteriors per assegurar la seva viabilitat i garantir els llocs de treball», apuntà Faiges en la presentació del programa ‘Que cap empresa tanqui» a les Terres de l’Ebre.

Una de les iniciatives de la Cambra tortosina serà la creació en les pròximes setmanes d’un Marketplace per a les Terres de l’Ebre, on es pugui reunir de forma virtual l’oferta de particulars i associacions de comerciants dels municipis. «Ja hi estem treballant amb una empresa del territori, per ampliar la iniciativa que ja està en marxa des de fa algun temps a poblacions com la Sénia, Amposta o Sant Carles de la Ràpita», detalla el gerent de la Cambra, Francesc Minguell. L’objectiu és que la plataforma ja estigui activa a internet a mitjans d’aquest proper mes de maig, perquè els ciutadans puguin tenir accés als productes de proximitat, i que es mantingui operativa més enllà de l’actual context de crisi sanitària.

Des de la Cambra també s’oferirà assessorament a les empreses que no puguin seguir endavant, per fer un tancament ordenat, segons explica Pau Gisbert, secretari de l’ens cameral i advocat. «Per desgràcia, moltes es veuran en crisi i hauran de tancar», ha admès el secretari. En aquest àmbit, i de forma confidencial, s’assessorà jurídica i econòmicament als que hagin pres la decisió perquè ho faci de forma «ordenada» i evitar, per exemple, que quedi en situació «d’insolvència definitiva i sense noves oportunitats».

Una alternativa també és el programa Reempresa, pel qual s’assessora com dur a terme el relleu al capdavant d’empreses, entre els empresaris que ja no poden o volen seguir endavant, i els familiars, treballadors o tercers disposats a continuar amb el negoci.

Petició a la ministra

La Cambra de Comerç de Tortosa treballarà també per incidir en les polítiques de les administracions públiques, perquè donin el major suport al teixit empresarial per sortir de la crisi. Així, demanen nous acords per ampliar el finançament d’institucions de crèdit públiques com l’ICF i l’ICO, que consideren obertament insuficients per garantir el «pulmó financer» a les empreses.

El president de l’ens també va explicar que han enviat una carta a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, perquè modifiqui la llei i permeti els consistoris emprar el superàvit acumulat per al «suport a l’activitat i la dinamització empresarial». Una petició que atén les demandes en aquest sentit fetes pels ajuntaments de Tortosa i Amposta; i a la que volen que s’hadereixin també la resta de cambres del país.

Desconfinament

Per altra banda, en cas de confirmar-se una menor afectació pel coronavirus a les Terres de l’Ebre, la Cambra no descarta demanar que s’avanci al territori el procés de desconfinament respecte a la resta de Catalunya. «Esperarem que les autoritats sanitàries ho confirmin. Ens corre molta pressa però hem d’estar segurs», afirmà  Faiges. 

Comentarios
Multimedia Diari