La Cambra de Tortosa i Terol pressionen l’Estat pel desdoblament de l’N-420

L’ens cameral es reunirà amb el secretari d’Estat per demanar que de l’A-68 a Valdealgorfa es passe per l’Ebre per arribar al mar. La Cambra veu bé l’aplicació d’un impost vinyeta quan s’alliberi l’AP-7, si es paga a tot l’Estat espanyol

07 marzo 2019 10:15 | Actualizado a 11 marzo 2019 12:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Representants de la Cambra de Comerç de Tortosa i de Terol i el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, visitaran l’11 de març el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, per entregar-li la seixantena de firmes que han recollit dels ajuntaments, consells comarcals i altres administracions públiques de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i de Terol, per insistir en el desdoblament de l’N-420. 

La Cambra Oficial de Comerç Indústria i Navegació de Tortosa ha liderat des de l’estiu passat un manifest a favor del desdoblament de l’N-420 fins al Corredor del Mediterrani, el qual ha rebut el suport dels alcaldes i consells comarcals del territori, així com del Baix Aragó. Es tracta d’una nova empenta a una reivindicació històrica, de més de 20 anys.

La Cambra de Tortosa demana que des del municipi de Valdealgorfa fins al Corredor del Mediterrani (l’estiu passat es va aprovar la declaració d’impacte ambiental del projecte de l’autovia A-68 del tram comprès entre Fuentes de Ebro i Valdealgorfa) el desdoblament es realitze per l’actual N-420, pel tram comprès entre les comarques del Matarranya, Terra Alta i Ribera d’Ebre. La Cambra de Tortosa, en representació dels interessos de les Terres de l’Ebre, també ha manifestat que aquest desdoblament hauria d’incloure una futura i desitjable autovia a la zona sud de l’Ebre, mitjançant el desdoblament de la C-43 en el tram que comprèn el municipi de Gandesa, el del Pinell de Brai fins a arribar al municipi de Benifallet, així com la interconnexió a Móra d’Ebre amb l’Eix de l’Ebre C-12 tram de l’eix occidental Amposta-Lleida-França.

Així, representants de l’ens cameral de Tortosa es van reunir aquest dimarts amb el conseller de Territori, Damià Calvet, perquè el Govern fixi com a «prioritat» el desdoblament de la C-12, des de Lleida a Tortosa, el conegut com Eix de l’Ebre, que hauria d’enllaçar amb la desdoblada N-420 a través de la C-43 entre Gandesa i Benifallet, que també s’hauria d’ampliar. El president de la Cambra de Tortosa, José María Chavarría s’oposa al fet que les obres a les carreteres catalanes hagin d’estar supeditades a la decisió ministerial de l’N-420. «Territori té l’obligació de desdoblar l’Eix de l’Ebre sí o sí, perquè des de Lleida a la Ràpita és una carretera perillosa, d’un carril per sentit, amb molt de trànsit, i serviria per anar per creuar els Pirineus sense passar per l’àrea metropolitana de Barcelona a l’hora d’anar cap a Europa», ha apuntat.

Mentre s’aproxima la data de finalització de la concessió de l’AP-7, a finals d’enguany, la Cambra té coneixement del projecte que estudia el Govern per implantar un impost d’ús de carreteres, conegut com la vinyeta. «L’AP-7 és la carretera més llarga d’Espanya, des de Portbou fins a Cadis, i si hi ha d’haver una vinyeta catalana, ha d’estar d’acord amb altres vinyetes d’altres comunitats autònomes. S’ha de parlar amb el Ministeri de Foment per posar d’acord totes les autonomies per on passa aquesta carretera», ha defensat Chavarría. També adverteix que l’AP-7 no està preparada per convertir-se en l’única via ràpida del territori i menys en una N-340 amb quilòmetres de doble línia contínua i rotondes.

Comentarios
Multimedia Diari