La Cambra de Tortosa reclama que el nou tram de l’A-7 de Castelló arribe a l’Ebre

L’ens cameral tortosí critica que es torne a deixar en suspens el tram ebrenc de l’autovia, entre la Jana i l’Hospitalet de l’Infant, quan es compleix una dècada de l’inici de projecte i considera que millorar la mobilitat és vital per a l’economia

24 enero 2018 10:16 | Actualizado a 29 enero 2018 10:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cambra de Comerç de Tortosa ha lamentat l’anunci del president del Govern Mariano Rajoy de construir un nou tram de 48 quilòmetres entre Vilanova d’Alcolea (l’aeroport de Castelló) i la Jana, a només 10 quilòmetres de la Sénia. La Cambra ha reclamat al govern espanyol que el nou tram de l’A-7 no acabi a la Jana i arribe a les Terres de l’Ebre.

Aquest tram al nord de Castelló es començarà a construir la propera tardor i té una inversió de 434 milions d’euros.
«Estarà només a 10 quilòmetres de la Sénia i és una vertadera llàstima. Perquè de la Sénia a l’Eix de l’Ebre només hi ha 35 quilòmetres. És fonamental connectar la C-12 i l’A-7», ha lamentat el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José María Chavarría. 

L’ens cameral s’ha queixat que es torne a deixar en suspens el tram ebrenc de l’A-7, entre la Jana i l’Hospitalet de l’Infant, quan es compleix una dècada de l’inici de projecte, el 2008. «És un tram que ens fa falta i com a Cambra el reivindiquem. S’han de fer els projectes pertinents i que els polítics facen els seus deures».

 La petició s’ha estès al Govern i als representants polítics del territori perquè la reivindicació d’aquesta infraestructura no depengui d’uns projectes que poden haver expirat o de la falta d’acord i consens territorial. 

«Teníem els projectes fa 10 anys però estem al 2018 i veiem que al nord de Castelló ja estan en marxa les obres i es quedaran a 10 quilòmetres de Catalunya», ha valorat el president.

Chavarría també ha exposat la necessitat de millorar i desdoblar la C-12, coneguda com a Eix de l’Ebre, que uneix el territori ebrenc amb Lleida i Andorra.

«Aquests 35 quilòmetres són fonamentals per connectar amb l’autovia del Mediterrani i evitar que les infraestructures importants acabin vorejant les Terres de l’Ebre. Si no ho fem ho acabaran pagant les generacions futures», ha remarcat el president de la Cambra.

Com s’ha exposat des de l’ens cameral, mentre no hi ha millores a les carreteres de l’Ebre, el govern espanyol està treballant a l’N-232, entre Alcanyís i Morella, a la comarca dels Ports fins a Terol, per connectar l’interior de l’Aragó amb la costa valenciana. «Això repercuteix al turisme i en negatiu per al Corredor del Mediterrani», ha apuntat Chavarría. 

L’Eix de l’Ebre, deteriorat i amb un sol carril, juntament amb una N-340 amb rotondes i amb una limitació de velocitat i d’avançaments de 66 quilòmetres, s’ha convertit per a la Cambra de Tortosa en un «bulevard» i són una limitació a l’hora de treballar contra la despoblació i l’estancament econòmic del territori.

Precisament la Cambra també ha expressat la seua preocupació per la baixada demogràfica a les Terres de l’Ebre. «D’aquí a deu anys encara ho lamentarem més. Necessitem mesures que incentiven que les persones puguen viure als pobles petits de les Terres de l’Ebre, que es puguen fer inversions empresarials que generen treball».

Comentarios
Multimedia Diari