La Cambra de Tortosa s'alia amb Casablanca

La Cambra de Comerç signa un conveni de col·laboració amb l'ens cameral de Casablanca per afavorir les relacions entre les empreses

19 mayo 2017 15:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de les diferents missions empresarials i amb la posterior contractació d’un tècnic de comerç exterior marroquí per treballar aquest mercat a destí, una delegació de la Cambra de Comerç de Tortosa, encapçalada pel seu president, José María Chavarría Homedes, juntament amb empresaris, gerent i el responsable d’Internacionalització, van participar fa uns dies en una jornada que va finalitzar amb la signatura d’un conveni per part de Adil Yassir, vicepresident de la Cambra Internacional de Casablanca, i José María Chavarría, president de la Cambra de Tortosa.

Es tracta, tal com explica al Diari el gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell, "d’un acord per afavorir les relacions entre el personal de les cambres i elaborar un pla d’actuació conjunt d’activitats d’importació i exportació facilitant les operacions comercials en un acompanyament professional fins al final". Per aquest motiu, la Cambra també ha contractat un tècnic marroquí en Comerç Exterior per fer el seguiment i acollida d’empreses del territori al mercat marroquí.

Marroc s’ha convertit en un mercat prioritari per a les exportacions espanyoles, el 35 % de totes les exportacions del continent africà es realitzen en aquest país del Magreb. En aquest moments, Espanya és el principal proveïdor del Marroc per davant de França, USA i la Xina.

"Les oportunitats per a les empreses que es puguen interessar per aquest mercat poden ser molt beneficioses, i des de la Cambra apostem i volem estar al seu costat", declara el president, José María Chavarría.

Ara bé, per què el Marroc és un país estratègic per fer relacions? Com explica Minguell, és el primer mercat africà en importacions espanyoles, "i es preveu un creixement exponencial en els pròxims 10 anys amb un pla d’inversions en infraestructures de país de més de 50.000 milions d’euros. Estan mirant cap a Europa i les empreses espanyoles tenen molt bona reputació, sobretot en sectors com la construcció, energies renovables i maquinària".

El gerent detalla que s’han eliminat moltes barreres, tipus aranzels, "i es pot constituir una empresa sense soci local en 15 dies". La proximitat també resulta un gran avantatge. "I si vas ben assessorat des del començament la seguretat està a tots els àmbits", declara Minguell.

Així, la Cambra està treballant també en l’acompanyament d’empreses del sector serveis, ja que el govern marroquí ha aprovat un pla d’Infraestructures, Horizonte 2035, per invertir 55.000 milions d’euros al país.

La Cambra posa a la disposició dels empresaris aquest nou servei per facilitar les relacions comercials i les possibles operacions posteriors. Es tracta de minimitzar el risc, i donar la màxima cobertura i garantia a l’empresa en un acompanyament professionalitzat. La Cambra convocarà una nova missió per al mes de juliol, on podran participar les empreses dels sectors prioritaris (construcció, maquinària agrícola, automoció, renovables, turisme i agroalimentari). Properament també hi ha prevista una missió inversa, força interessant per al sector de la construcció, amb la visita d’una empresa constructora marroquina interessada en contactar amb empreses del mateix sector de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari