La Casa Abadia d'Horta de Sant Joan es convertirà en el Museu Picasso

El Bisbat de Tortosa ha desbloquejat l’acord després que l’Ajuntament decidís cedir un pis per al capellà

07 febrero 2019 11:42 | Actualizado a 12 febrero 2019 12:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Horta de Sant Joan ja disposa de la Casa Abadia, antiga residència eclesiàstica adossada a l’església de Sant Joan Baptista, per convertir-la en el futur Museu Picasso d’Horta. Com a contrapartida, l’Ajuntament terraltí cedeix al Bisbat un habitatge de l’Antic Hostal perquè hi pugui viure el mossèn del municipi. 

El projecte es va gestar fa gairebé una dècada, amb un acord inicial amb el Bisbat de Tortosa. La Diputació de Tarragona va pagar –més de 100.000 euros– la redacció de l’avantprojecte per adequar-la, però el conveni va quedar bloquejat per part del Bisbat perquè reclamaven que el nou edifici inclogués un habitatge per al capellà. 

Finalment, aquest habitatge s’ubicarà a l’Antic Hostal on hi ha un pis que l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan cedeix de forma definitiva al Bisbat perquè pugui ser residència del mossèn del poble. El cost de la rehabilitació de l’espai anirà a càrrec de l’Ajuntament. Aquest ha estat el pas definitiu per poder signar la cessió definitiva de la Casa Abadia, que va tenir lloc aquest dimarts, dia 5, entre el vicari general de la Diòcesi de Tortosa, mossèn José Luis Arín; l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs; i el mossèn de la parròquia d’Horta de Sant Joan, mossèn Josep Maria Garcia. 

Amb el conveni signat, el consistori demanarà a la Diputació de Tarragona que es faci la redacció del projecte definitiu i serà el moment de buscar el finançament per a una infraestructura que es va pressupostar, fa cinc anys, en 2,3 milions d’euros.

Horta de Sant Joan fa anys que somia amb un nou centre museístic on poder exposar l’obra original de Picasso, amb exposicions itinerants que podrien suposar un revulsiu cultural per al poble, per a la Terra Alta i per al territori ebrenc. 

Reparació a l’església
El consistori també assumirà la meitat del cost de les obres de reparació de la teulada de l’església de Sant Joan Baptista. Les obres, iniciades ara fa uns mesos i ja finalitzades, han tingut un cost de 33.655,33 euros. El consistori d’Horta habilitarà, d’acord amb el conveni, una partida pressupostària de 16.827,67 euros a càrrec del pressupost municipal 2019.

Comentarios
Multimedia Diari