La Catedral de Tortosa ja és 'skyline'

L'empresa encarregada dels treballs enderroca la part alta de tots els edificis afectats situats davant la façana i permet veure el temple des de Ferreries

19 mayo 2017 21:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les obres d’enderroc del conjunt de cases del carrer Croera situades davant la façana barroca de la Catedral de Tortosa avancen amb molta rapidesa. Ahir, la part alta de tots els edificis havien estat tombats, deixant veure la façana inacabada del temple des de la riba esquerra i des del marge oposat, el barri de Ferreries.

Només les plantes baixes i algun forjat es mantenen dempeus donat que el seu enderroc, manual, inclou la preservació de diversos elements de la façana de valor històric, com dintells i altres elements. La tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Meritxell Roigé, explica al Diari que les tasques d’enderroc finalitzaran els propers dies i que la pròxima setmana es procedirà a retirar tota la runa –si és possible– i a instal·lar una il·luminació temporal de la façana, «que esperem que estigui llesta per les festes de la Cinta», amb inici el dijous, 3 de setembre. Roigé afirma que la reacció de la majoria de la ciutadania és positiva a l’actuació i recorda que el procediment d’enderroc es va iniciar un cop assolits acords econòmics amb tots els afectats.

Un cop finalitzi la festa, serà el torn d’iniciar les prospeccions arqueològiques amb la previsió de descobrir restes de la Dertosa romana al seu subsòl.

Comentarios
Multimedia Diari