La Catedral de Tortosa s'il·lumina

Se substitueixen 700 punts de lluminària amb leds d'última generació

26 mayo 2017 15:26 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest divendres la Catedral de Tortosa ha estrenat un nou sistema d’enllumenat interior. El nou sistema d’enllumenat permetrà a la Catedral un estalvi de consum del 73%, passant dels 67.868 kWh de consum anuals que tenia fins ara, als 18.106 kWh que tindrà d’ara endavant.

El projecte de nova il·luminació de la Catedral de Tortosa ha consistit en la substitució de les làmpades de tecnologia tradicional (incandescents, halògenes, de descàrrega amb fluorescència lineal o compacta o halogenur metàl·lic) per tecnologia LED d’última generació. Concretament, s’han substituït un total de 700 punts de lluminària del temple.

Ara, queden molt més ressaltades les formes de la nau central de la Catedral, ja que també s’han substituït els llums de les làmpades de forja. Tot plegat aporta una major sensació de calidesa a l’espai central. Les millores també s’han aplicat a la capella de la Cinta, que ha quedat més il·luminada per poder apreciar el seu riquíssim entorn artístic, i al museu del temple.

Com explica Álvaro García de Otazo, enginyer venda – tècnica d’Endesa, «les millores permeten il·luminar amb més intensitat els arcs del sostre i la part de darrera de l’Altar Major, a la qual se li ha aconseguit donar més profunditat amb una llum blanca». Ara pren més relleu la doble girola, exemplar únic en les catedrals de Catalunya i de la resta de l’Estat.

Així mateix, ara es ressalta la il·luminació del Retaule de l’Estrella, on es permet veure la riquesa de la policromia i dels daurats respectant la seua naturalesa. «També s’aprecien millor en general els colors del temple religiós i hi una major sensació d’harmonia», explica l’enginyer al Diari. 

El Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, ha volgut manifestar la seua «satisfacció i agraïment per tots aquests que s’han preocupat i han cuidat de tots els detalls». Aquest divendres al migdia s'ha celebrat a Tortosa l’acte d’inauguració de la nova il·luminació.

Els tècnics hi han treballat 9 mesos en diferents fases. La companyia també ha millorat la il·luminació d’altres temples religiosos catalans com la de la Seu Vella de Lleida, per exemple. 

El projecte de Tortosa  que ha tingut un cost total de gairebé 66.000 euros, ha estat finançat en un 80% per la Fundació Endesa i en l’altre 20% pel Bisbat de Tortosa i s’inscriu en un conveni signat entre la Fundació i la Conferència Episcopal.


 

Comentarios
Multimedia Diari