La Central Nuclear d'Ascó realitza el seu simulacre anual

L’exercici es realitza per segon any en un format condicionat per les mesures de prevenció contra la Covid-19

24 septiembre 2021 09:47 | Actualizado a 24 septiembre 2021 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La central nuclear Ascó va efectuar ahir, entre les 9.30 i les 13.40 hores, el preceptiu simulacre anual del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la instal·lació situada en aquest municipi riberenc. 

Per segon any, la realització d’aquest exercici s’ha vist condicionada per la pandèmia i, prioritzant la seguretat i la salut de les persones, és per això que s’ha dissenyat un simulacre que ha involucrat a un equip humà més reduït i ha evitat les pràctiques en què s’hagués requerit una gran concentració de persones.

Segons ha informat l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), l’exercici va basar-se en la simulació d’un incendi amb ferits a la Unitat I mentre es realitzava la maniobra de trasllat d’un contenidor carregat amb combustible gastat al Magatzem Temporal Individualitzat (ATI). 
Posteriorment, a la Unitat II va simular-se una emergència basada en un transitori operatiu que va portar a declarar la categoria Emergència a l’Emplaçament.

La realització d’aquests exercicis, auditats interna i externament, segons ha comunicat ANAV, permet que l’organització de resposta a l’emergència es mantingui operativa i degudament preparada per fer front a aquestes situacions, al mateix temps que suposa identificar àrees i oportunitats de millora que es tradueixen en les corresponents accions per aconseguir més eficàcia en l’acompliment de les tasques associades per fer front a una eventual emer-gència.

Comentarios
Multimedia Diari