Más de Ebre

La Cinta escalfa motors amb el pregó i la presentació de les reines i pubilles

Són dos actes que cada any tenen una gran acollida i se celebra un cap de setmana abans de l’inici de les festes

Laura Juan

Whatsapp
La Cinta escalfa motors amb el pregó i la presentació de les reines i pubilles

La Cinta escalfa motors amb el pregó i la presentació de les reines i pubilles

El Parc Teodor Gonzàlez es convertia ahir al vespre, i una vegada més, amb l’escenari escollit per a la presentació de les reines i pubilles que han de representar Tortosa durant les festes de la Cinta.

La presentació de les reines i pubilles es porta a terme cada any, el cap de setmana abans del començament de festa. A les 19.00 hores començava la proclamació de les reines i la imposició de bandes i insígnies de l’Orde de l’Atxa (en record a les dones defensores de Tortosa durant el setge de 1.149) a totes les pubilles. Emília Minguell, pubilla de l’Assemblea Local de Creu Roja, i Nagore Seguí, pubilleta de l’associació cultural Llampec Nois, han estat proclamades les reines d’aquest any que durant aquests dies representaran la ciutat.

Amb unes condicions meteorològiques immillorables, l’acte es desenvolupava amb els diversos parlaments, l’actuació de l’orfeó tortosí i la banda, i el pregó de festes que aquest any ha anat a càrrec de Manolo Cardona, president de l’Associació de Veïns de Santa Clara. L’Ajuntament va reconèixer anit, una vegada més la seua trajectòria i el seu treball vinculat al teixit associatiu de la ciutat durant tres dècades.
A la nit va tenir lloc la presentació de les penyes (que enguany assoleixen més de 1.100 penyistes) a la plaça de l’Absis, i quatre concerts en el marc d’Ebre Musik 2019 a la plaça de l’Ajuntament, amb el grup Roba Estesa com a convidat d’aquesta edició.

Una jornada que tancava amb un gran nombre de participants, que com tots els anys acull gent de totes les Terres de l’Ebre. Entre tant, encara s’hi deixen veure alguns turistes que cridats per l’atenció es queden expectants davant els actes musicals.

Avui, també està prevista una trobada de gegants al parc, amb una quinzena de colles participants. A partir de dijous vinent, i fins al dia 2 de setembre Tortosa obrirà novament les portes a cinc dies de festa.

Gaiters, jota, gralles i timbals
Com cada any, les festes de la Cinta no passen desapercebudes. Són molts els actes que se succeeixen durant aquests dies per fer honor a la seva patrona.

Les activitats musicals s’enduen la palma, amb l’actuació de gaiters, de la jota i rondalla, els grallers i timbalers, les bandes i orquestres, la xaranga o l’actuació de diversos grups musicals del territori.

D’altra banda també hi destaquen els correfocs, com a tribut a la cultura catalana o les activitats pel riu Ebre. En definitiva; tot un conjunt d’actes per a tots els públics.

Temas

Comentarios

Lea También