La Cooperativa de l'Aldea aposta per la venda d'actius per retornar els 3,5 milions d'euros

Per afavorir la compravenda, l'entitat donarà facilitats al possible comprador

19 mayo 2017 17:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Vendre els actius al millor preu possible i enterrar l’entitat aldeana «amb honors». Aquests són els principals objectius que s’ha marcat l’actual president de la Cooperativa de l’Aldea, Miguel Carles.

Després dels contratemps experimentats últimament en el terreny judicial, Carles explica que aquestes són les úniques opcions viables per poder retornar 3,5 milions d’euros als impositors afectats per la fallida de la secció de crèdit, just ara fa cinc anys.

Amb una plantilla retallada fins al mínim, abandonada l’onerosa explotació de terres i la contractació d’un nou gerent, els responsables de l’entitat asseguren que ja no perden diners amb la comercialització de productes agraris.

Les xifres, però, es troben molt lluny per arribar a complir els compromisos marcats al conveni aprovat majoritàriament pels creditors.

El nou president confia que la venda d’actius pugui aportar entre 5 i 6 milions d’euros a l’entitat i així cobrir el deute amb els impositors: de 4,5 a 3,5 milions d’euros perquè una part important dels afectats, principalment els qui no van subscriure el conveni, hauran d’assumir una quitança del 50%, i amb les entitats bancàries, xifra que ascendeix als 800.000 euros.

Durant els últims mesos, l’expectativa d’una resolució del procés judicial amb relativa celeritat s’ha acabat esvaint després de la recent interlocutòria de l’Audiència de Tarragona en què exigia al jutjat número 1 de Tortosa, encarregat de la investigació, reformular els càrrecs que pesen sobre els investigats just quan el cas estava a punt d’arribar a la fase d’obertura de judici oral.

Així, el primer pas ha estat sol·licitar una valoració a un perit especialitzat per determinar el seu valor econòmic, que Carles situa entre els 5 i 6 milions d’euros. Amb aquestes dades, afegeix, la idea és treure a la venda, a través de presentacions, «fins i tot a Rússia», detalla el president. Per facilitar l’operació de compravenda, l’entitat està disposada a donar facilitats al possible comprador, finançant l’import de l’operació en un termini d’entre 10 i 15 anys. 

Comentarios
Multimedia Diari