La Cooperativa de l'Aldea preveu triplicar la producció per l´acord amb Actel

La direcció del gran grup lleidatà presenta els detalls de l´acord assolit amb l´ànim de generar confiança a socis i productors

19 mayo 2017 22:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La cúpula del grup cooperatiu lleidatà Actel va presentar ahir a l’Aldea els detalls de l’acord comercial assolit amb la Cooperativa Agrícola de l’Aldea, visualitzant així la fortalesa del compromís adquirit, un acord segons el qual Actel adquirirà i comercialitzarà la producció hortícola de la cooperativa i buscarà nous productors per poder atendre la seva cartera de grans superfícies arreu d’Europa.

L’acord, que ha de suposar l’inici de la recuperació de l’entitat, no entrarà en vigor fins que la cooperativa aconsegueixi l’aprovació del conveni amb els creditors, que ha de sumar un suport mínim del 65 per cent dels mateixos. Ahir a la tarda, es va iniciar la primera jornada d’adhesions de creditors davant de notari. El termini fixat per assolir l’objectiu finalitza el 27 de maig.

La presidenta de la Cooperativa, Montse Llosa, és optimista i ahir va apel·lar de nou als socis impositors de l’entitat a confiar en aquest nou projecte comercial com a via per aconseguir els recursos necessaris per retornar els diners entrampats a la fallida de la Secció de Crèdit.

Si el conveni no s’aprova, insisteix, la cooperativa es liquidarà i els impositors no cobraran o cobraran una quantitat molt minsa. Així doncs, la presència d’Actel a l’Aldea pretenia donar confiança i seguretat als productors i impositors, pocs dels quals van estar presents a la presentació de l’acord.

La cooperativa gestiona 3,5 milions de quilos de verdura i hortalisses, amb la previsió d’augmentar la producció fins als 10 milions en tres anys per l’aplicació de l’acord. Es comprarà la producció als socis i també als no socis que ho desitgin i es comercialitzarà a la xarxa de clients d’arreu d’Europa –sobretot grans superfícies comercials–, assumint també els actuals clients de l’entitat.

El grup lleidatà treballarà amb la Cooperativa per definir els cultius i hectàrees per garantir que es podran complir els compromisos comercials adquirits. L’entitat aldeana percebrà una part dels beneficis de les vendes pel treball dels empleats, la manipulació i l’ús de les instal·lacions.

El director general d’Actel, Antoni Llaràs, assegurà que a l’Aldea hi ha prou potencial productiu per a triplicar l’oferta. En els últims mesos i anys, la pèrdua de credibilitat de l’entitat, en procés de concurs de creditors, havia provocat la fugida de productors que ara, amb la garantia d’un cobrament segur i a un preu just, s’espera que tornin.

Comentarios
Multimedia Diari