La DO Arròs Delta de l'Ebre celebra els 30 anys creant una ruta gastronòmica

La denominació proposa la Ruta de l'Arròs, amb restaurants adherits on gaudir del producte i participar en un concurs

19 mayo 2017 21:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La DO Arròs Delta de l’Ebre ha creat la Ruta de l’Arròs per celebrar el seu trentè aniversari. Es tracta d’una iniciativa de la denominació d’origen per tal de potenciar i divulgar els esforços dels arrossers de la zona en l’elaboració d’un arròs de qualitat.

«La DO s’acaba assolint el 2003, però fa 30 anys que es fa un control sobre l’arròs del Delta i que tenim un marcador de qualitat que el distingeix com un producte protegit», explica al Diari el president de la DO Arròs Delta de l’Ebre, Miquel Fàbregas.

La Ruta de l’arròs és una campanya on els protagonistes són els que donen vida a l’arròs de la zona, és a dir, els restaurants i els municipis des d’on s’organitzen diferents jornades al voltant d’aquest producte. La campanya consistirà a identificar els restaurants amb una insígnia que els acreditarà com a «col·laborador de la ruta». La denominació calcula assolir la cinquantena o seixantena d’establiments.

«La ruta és com una mena de juguesca», explica Fàbregas. Així, les persones que mengin en un d’aquests restaurants adherits a la ruta i escullin un plat d’arròs, rebran una butlleta amb un codi per participar en el concurs on es poden guanyar dos menús degustació per a dos persones als restaurants amb estrella Michelin de les Terres de l’Ebre, el Torreó de l’Indià (Hotel Villa Retiro) de Xerta i Les Moles d’Ulldecona.

Per la seua banda, els dos xefs dels restaurants, Fran López i Jeroni Castells, s’han mostrat satisfets per participar en la iniciativa i fomentar l’aposta per l’arròs.

Tot i que les dates encara estan per concretar, la ruta s’iniciarà probablement a principis de desembre i tindrà una durada de sis mesos, fins finals de maig o inicis de juny. «És una època que no interfereix amb altres jornades dedicades a l’arròs», detalla Fàbregas.

A la presentació de la Ruta de l’Arròs d’ahir a la Cambra Arrossera del Montsià, a Amposta, hi va assistir el conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta. El conseller va destacar la particularitat d’un territori fet a través de la duresa del cultiu de l’arròs que ha marcat el sseus habitants i les seues tradicions. Segons el conseller, l’arròs del Delta ha fet el camí correcte per apostar per la diferenciació a l’hora de remarcar la qualitat d’aquest cultiu.

Comentarios
Multimedia Diari