La DO Terra Alta acollirà el concurs mundial de garnatxes l´any 2018

19 mayo 2017 20:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’àrea vitivinícola de la Terra Alta acollirà el concurs mundial de garnatxes l’any 2018, un any més tard de la data que s’havia proposat la comarca. Després de l’elecció de la DO Campo de Borja com a seu de l’edició de 2016 d’aquest certamen itinerant protagonitzat pels vins de garnatxa, la comarca ebrenca i la illa de Sardenya lluitaven per esdevenir la seu l’any següent.

Ara fa uns dies s’anuncià que el certamen de 2017 viatjaria a la illa italiana i aquesta setmana els organitzadors han ratificat que la Terra Alta acollirà el concurs internacional Grenaches du Monde l’any 2018.

El concurs és un certamen anual i itinerant nascut al Rosselló francès que premia els millors vins elaborats amb garnatxa en totes les categories, amb denominació d’origen geogràfica prominents de qualsevol lloc del món.

Aquesta notícia s’ha rebut amb il·lusió a la comarca, on feia temps que s’estava treballant per aconseguir ser la seu de l’esdeveniment. L’any 2015, la comarca va començar a lluitar fort i va celebrar un destacat acte de suport a la candidatura a la sala de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa amb la presència del president Artur Mas.

El concurs se celebrarà durant un cap de setmana o tres dies a la capital comarcal, Gandesa, amb l’opció d’utilitzar com a escenaris els seus principals actius patrimonials, com el Celler Cooperatiu de construcció modernista i el Palau del Castellà, edifici d’època gòtica.

La comissió organitzadora de la Festa del Vi a Gandesa integrada pel Consell Regulador de la DO Terra Alta, la Societat Unió Gandesana, el Celler Cooperatiu de Gandesa i l’Ajuntament de Gandesa, juntament amb el Consell Comarcal de la Terra Alta, ha expressat la voluntat d’implicar personalitats i entitats per fer del certamen un projecte transversal i de país. Des d’aquest punt de vista es compta ja amb el suport de tots els consells reguladors vitivinícoles catalans per reconèixer la Terra Alta com un paradís vitivinícola de la garnatxa.

El consell regulador de la DO Terra Alta subratlla la importància del concurs per a mostrar el paisatge i l’entorn on s’elaboren aquests vins i «també d’incrementar la notorietat de la marca col·lectiva».

Comentarios
Multimedia Diari