Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La DO Terra Alta insta els partits a rebutjar els parcs eòlics

Representants del Consell Regulador es reuneixen al Consell Comarcal de la Terra Alta,que accepta dur a votació una moció per «blindar» la comarca de la massificació eòlica

Diari de Tarragona

Whatsapp
La DO Terra Alta i altres representants van reunir-se ahir amb el president del Consell. FOTO: crdo terra alta

La DO Terra Alta i altres representants van reunir-se ahir amb el president del Consell. FOTO: crdo terra alta

Representants del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, de l’Ateneu Popular La Pastora i de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta van reunir-se ahir al matí amb el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, per exposar la seua oposició al projecte de construcció de tres noves centrals eòliques a la comarca i per exigir que les autoritats locals actuen en defensa del territori, del paisatge i de la viabilitat de moltes empreses que quedaran compromeses. 

El Consell Comarcal ha acollit la moció presentada per la DO Terra Alta i les entitats representatives de bona part de la societat civil de la comarca, i la portarà al proper ple previst pel 20 desembre per a sotmetre-la a votació, moment en què els grups polítics hauran de manifestar la seua opinió sobre la massificació eòlica que pateix el territori i, per tant, posicionar-se. La moció proposa, entre d’altres, una moratòria indefinida per a blindar la comarca de la proliferació i implantació de noves centrals eòliques, suspenent les projectades actualment.

La trobada d’ahir va tenir lloc després que el Consell Regulador haja denunciat el silenci administratiu a les seues al·legacions, realitzades el juliol de 2017, i al posterior recurs d’alçada pel projecte de construcció de tres noves centrals eòliques a les poblacions de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. 

La DO Terra Alta va iniciar un debat el 2017 sobre la implantació de més aerogeneradors, per rebutjar de manera ferma la construcció de nous parcs eòlics a la comarca i per reivindicar que la Terra Alta ha estat «prou solidària» amb la producció d’energies renovables al país, acollint una desena de parcs eòlics i produint de 286 MW de potència. Les tres plantes que Gas Natural i Alstom Wind preveuen construir a Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca, han rebut l’aprovació provisional del seu Pla Especial Urbanístic per part de la Comissió d’Urbanisme, i es podran executar, probablement, el pròxim mes de juny. Suposaran 30 nous molins, que se sumaran als 184 actuals.

Temas

Comentarios

Lea También