La DO Terra Alta insta els partits a rebutjar els parcs eòlics

Representants del Consell Regulador es reuneixen al Consell Comarcal de la Terra Alta,que accepta dur a votació una moció per «blindar» la comarca de la massificació eòlica

13 diciembre 2018 11:11 | Actualizado a 13 diciembre 2018 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Representants del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, de l’Ateneu Popular La Pastora i de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta van reunir-se ahir al matí amb el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, per exposar la seua oposició al projecte de construcció de tres noves centrals eòliques a la comarca i per exigir que les autoritats locals actuen en defensa del territori, del paisatge i de la viabilitat de moltes empreses que quedaran compromeses. 

El Consell Comarcal ha acollit la moció presentada per la DO Terra Alta i les entitats representatives de bona part de la societat civil de la comarca, i la portarà al proper ple previst pel 20 desembre per a sotmetre-la a votació, moment en què els grups polítics hauran de manifestar la seua opinió sobre la massificació eòlica que pateix el territori i, per tant, posicionar-se. La moció proposa, entre d’altres, una moratòria indefinida per a blindar la comarca de la proliferació i implantació de noves centrals eòliques, suspenent les projectades actualment.

La trobada d’ahir va tenir lloc després que el Consell Regulador haja denunciat el silenci administratiu a les seues al·legacions, realitzades el juliol de 2017, i al posterior recurs d’alçada pel projecte de construcció de tres noves centrals eòliques a les poblacions de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. 

La DO Terra Alta va iniciar un debat el 2017 sobre la implantació de més aerogeneradors, per rebutjar de manera ferma la construcció de nous parcs eòlics a la comarca i per reivindicar que la Terra Alta ha estat «prou solidària» amb la producció d’energies renovables al país, acollint una desena de parcs eòlics i produint de 286 MW de potència. Les tres plantes que Gas Natural i Alstom Wind preveuen construir a Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca, han rebut l’aprovació provisional del seu Pla Especial Urbanístic per part de la Comissió d’Urbanisme, i es podran executar, probablement, el pròxim mes de juny. Suposaran 30 nous molins, que se sumaran als 184 actuals.

Comentarios
Multimedia Diari