Más de Ebre

La DO Terra Alta s'endú 17 medalles al Concurs Internacional de les Garnatxes del Món

El certamen, que premia els millors vins de la varietat, se celebrarà l'any vinent a la comarca

ACN

Whatsapp
Jordi Rius, secretari de la DO Terra Alta; Meritxell Serret, consellera d´Agricultura; Salvador Puig, director d´INCAVI i Joan Arrufí, President DO Terra Alta. FOTO: ACN

Jordi Rius, secretari de la DO Terra Alta; Meritxell Serret, consellera d´Agricultura; Salvador Puig, director d´INCAVI i Joan Arrufí, President DO Terra Alta. FOTO: ACN

El Concurs Internacional de les Garnatxes del Món ha reconegut amb 17 vins de la DO Terra Alta: 11 amb l'or, tres amb la plata i tres amb bronze. El certamen, que enguany ha arribat a la cinquena edició i s'ha celebrat a Sardenya (Itàlia), és organitzat pel Conseil Interprofessionel des Vins du Roussillon i té l'objectiu de prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals. La Terra Alta, que concentra el 33% de garnatxa que es produeix al món, serà l'amfitriona del certamen el 2018. El concurs ajunta més de vuitanta professionals del sector que fan un tast a cegues dels vins presentats.

Els premiats amb l'or han estat Edetària Selecció Negre 2014; Equinox Dolç Garnatxa Blanca, Celler de Batea (dolç); Gamberrillo 2014, Pagos de Híbera (vi de licor); Gamberro Blanc, Pagos de Híbera 2012; L'avi Arrufí Blanc 2014, Vins Piñol; La Terrenal 2014, Edetària (blanc); LaFou de Batea, 2013 (negre); Selecció 2014, d'Altavins Viticultors (blanc); Somdinou Mistela Blanca, solera, Celler Cooperatiu de Gandesa; Somdinou Vi Ranci, solera, Celler Cooperatiu de Gandesa i Tempus 2014, Altavins Viticultors (negre).

El Clot d'Encís Blanc 2016, Sant Josep Vins; Hereus Caterra 2016, Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta (blanc) i Nuestra Señora del Portal 2014, Vins Piñol (negre), s'han endut la plata. Finalment, La Serra 2014, Herència Altès (blanc); Mon Iaio Sisco 2015, Celler Josep Vicens (blanc) i Vila Closa Blanc 2016, Vins la Botera.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También