La DO Terra Alta treballa per aturar els nous parcs eòlics projectats a la comarca

El Consell Regulador vol evitar una «massificació» que va en contra dels seu model territorial

16 junio 2018 11:02 | Actualizado a 16 junio 2018 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta continua treballant «per evitar que aquesta comarca de les Terres de l’Ebre «acabi sent un territori massificat de parcs eòlics». Segons recorden els productors vitivinícoles, actualment la Terra Alta és la comarca que compta amb més estacions en tot el territori català, i encara està previst que es construeixin tres nous parcs a les poblacions de Batea, Villalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. En total, 30 nous molins que se sumarien als que conformen els 10 parcs eòlics que ja existeixen a la part nord de la comarca. 

La posició contrària del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta respecte a la «massificació eòlica» es basa en el fet que «el projecte és del tot contrari al model territorial i econòmic de la comarca, eminentment agrícola», i que aposta «per la preservació i el respecte pel paisatge i el turisme sostenible». «És per això que les empreses i associacions vinculades al territori i el paisatge, malgrat estar plenament a favor de les energies renovables com a recurs imprescindible per a la salvaguarda del medi ambient, ens mostrem en desacord amb aquest model territorial per tal de defensar els seus interessos i el futur del territori», afirmen en un comunicat. 

Els tres nous parcs eòlics a la Terra Alta són els únics previstos de nova construcció a Catalunya i, malgrat que encara no hi ha data prevista per a la seva construcció, el Consell Regulador «no vol deixar de fer sentir la seva veu per continuar defensant una comarca que es troba en un moment d’expansió, creixent en nom i prestigi», especialment pel que fa al sector del vi. Segons detallen, a la Terra Alta es comptabilitzen 6.000 hectàrees de vinya, 1.255 viticultors que produeixen 44 milions de quilos de raïm, i 52 cellers dels quals 42 són embotelladors d’uns 7 milions d’ampolles de vi.

«Però el vi no està sol en una comarca que compta amb un model econòmic basat en l’agricultura i el turisme», remarquen. Així, hi ha unes 6.200 hectàrees d’olivera, amb una producció de 2,3 milions de quilos i 17 empreses que elaboren 450 tones d’oli certificat amb DOP; 23 restaurants; 45 empreses que ofereixen allotjament i 13 de serveis turístics. 

Comentarios
Multimedia Diari