La DO Terra Alta triomfa al concurs mundial de garnatxes amb 17 medalles

L'àrea vitivinícola ebrenca lidera els premis entre les DO catalanes i assoleix el rècord de medalles en aquest certamen

19 mayo 2017 16:24 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fins a 17 medalles per als seus vins i la confirmació que l’any 2018 serà la seu del certamen. Aquest és el valuós botí que els representants de la Terra Alta s’han endut de l’illa italiana de Sardenya.

La celebració de la cinquena edició del concurs internacional de garnatxes del món ha mostrat un any més l’exquisida qualitat dels vins de la denominació d’origen. Dels 37 premis a DO catalanes, la Terra Alta n’ha obtingut 17, per sobre de les 13 medalles de la DO Empordà, les 3 medalles de la DO Cava, les 2 medalles de la DO Montsant i les medalles solitàries de la DO Costers del Segre i la DOQ Priorat.

No només lidera el rànquing català sinó que la denominació d’origen ha obtingut el record de medalles en totes les seves edicions. L’any 2016, a tall d’exemple, en va aconseguir una dotzena, set de les quals d’or.

El cap de setmana, els cellers de la DO Terra Alta han rebut 11 medalles d’or, tres de plata i tres de bronze. Han obtingut premis, entre d’altres, reconeguts cellers de la comarca com Vins Piñol, Edetària i Altavins Viticultors; cellers oberts fa pocs anys com Pagos de Híbera i LaFou Celler, i cooperatives agrícoles, com Sant Josep Vins de Bot, Celler Batea, el Celler Cooperatiu de Gandesa i l’Agrícola Terra Alta de la Pobla de Massaluca.

El secretari del Consell Regulador de la DO Terra Alta, Jordi Rius, de tornada de Sardenya es mostrava «molt satisfet» pels excel·lents resultats obtinguts, «un bon inici per l’any de feina que ens espera».

El certamen és organitzat pel Conseil Interprofessionel des Vins du Roussillon i té l’objectiu de prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals.

La Denominació d’Origen Terra Alta, que concentra un altíssim percentatge de garnatxa, concretament el 33% de tota la garnatxa que es produeix al món, serà el 2018 la seu del concurs internacional Grenaches du Monde.

Els promotors esperen que la cita esdevingui una oportunitat per mostrar internacionalment l’entorn i paisatge mediterranis on s’elaboren «uns vins distingits per la seva força i caràcter». Preveuen, a més, que suposi un important increment en la notorietat de la marca col·lectiva i dels vins amb garnatxa produïts a Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari