La Diputació de Tarragona assumirà la millora de la carretera de Poble Nou

La via és molt estreta i està en molt mal estat. Veïns i empreses de la zona han creat una plataforma per reclamar una actuació urgent

30 octubre 2018 11:35 | Actualizado a 17 noviembre 2018 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona assumirà la titularitat de la carretera de Sant Carles de la Ràpita a Poble Nou del Delta, pas previ a l’actuació integral de millora que requereix la via i que reivindiquen els veïns. Segons han confirmat al Diari fonts de la Diputació, la infraestructura ja està inclosa al pla zonal de carreteres de l’ens provincial, on es preveuen totes les obres de millora de la xarxa viària local a la demarcació, però aquest pla està encara pendent del vistiplau de la Generalitat i l’aprovació definitiva, que no es preveu fins a l’any que ve. 

Actualment, aquesta carretera del delta de l’Ebre és un camí municipal, dins dels termes de Sant Carles de la Ràpita i Amposta. Els dos ajuntaments han aprovat mocions presentades per una plataforma de veïns i empreses de la zona, que reclama una actuació urgent a la via donat el seu mal estat. Tal com ja va explicar el Diari, aquesta carretera d’uns 15 quilòmetres que ressegueix la badia dels Alfacs fins al Trabucador, és molt estreta, està elevada i no té vorals. 

«El mal estat s’ha agreujat durant la campanya agrícola, ja que fa tres anys que no s’hi fa cap actuació», explica al Diari l’alcalde pedani de Poble Nou del Delta, Josep Sancho. Tot i que Poble Nou té només 180 habitants, disposa de 35 establiments turístics, que se sumen a l’activitat nàutica del Trabucador. Tot plegat, fa que la carretera sigui molt transitada, especialment durant els mesos d’estiu. 

La Diputació de Tarragona va rebutjar la setmana passada una moció presentada per ERC sobre aquesta carretera, fet que ha comportat una picabaralla política entre republicans i PDeCAT. El diputat republicà Miquel Subirats va lamentar «que CiU, PSC, PP i Ciutadans hagin votat en contra quan alguns d’aquests mateixos partits l’havien votat favorablement als plens municipals d’Amposta i la Ràpita».

Actuació d’urgència
Des del PDeCAT, el diputat provincial Àlvaro Gisbert explica que la moció es va rebutjar perquè l’obra ja està prevista al planejament i és prioritària per a la Diputació. «Aquesta informació es va donar abans del ple però ERC igualment va tirar la moció endavant», detalla. 
Mentre no es pugui executar l’obra de millora integral de la via prevista, des del PDeCAT es demana als dos ajuntaments d’ERC de la Ràpita i Amposta que duguin a terme les actuacions necessàries d’urgència, amb el suport de la Diputació. Josep Sancho explica que cal arranjar les zones més malmeses (posar pegats) i pintar les línies que acoten els carrils, per seguretat. «Cal actuar al més aviat possible a les zones en més mal estat», afirma l’alcalde pedani. 

Comentarios
Multimedia Diari