La Diputació millora la carretera entre la Sénia i Mas de Barberans

Els alcaldes dels municipis per on discorre la carretera TV-3421 reclamen l’ampliació del vial fins a Roquetes 
i desconeixen en què consistiran exactament les obres de millora que s’estan executant des de la setmana passada

24 diciembre 2018 11:10 | Actualizado a 24 diciembre 2018 11:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona està efectuant obres de millora a la carretera que uneix la Sénia (al Montsià) amb Roquetes (al Baix Ebre), passant pel terme municipal de Mas de Barberans. Es tracta d’una sèrie aproximada de trenta actuacions, compreses entre l’inici de la carretera, al municipi de la Sénia, fins al punt quilomètric 18, a Roquetes. 

En aquestes reformes, s’amplien les impostes de les obres de drenatge i se soluciona diferents punts, amb la col·locació de tubs i la pertinent millora de l’evacuació de les aigües, actualment insuficients. També es recol·loquen barreres de seguretat en aquelles zones necessàries per donar més amplitud i seguretat viària a la carretera. Les obres estan previstes fins al mes de gener i poden provocar afectacions al trànsit, segons informen fonts de la Diputació de Tarragona.

Tot i no saber l’abast exacte de les actuacions que s’estan duent a terme, l’alcalde de Mas de Barberans, Josep Maria Lleixà, reconeix que s’han fet cunetes, «abans no n’hi havia», indica l’alcalde i s’han asfaltat els costats. Segons Lleixà, «ara ja es poden creuar dos vehicles, però cal més, no n’hi ha prou amb l’asfaltatge i manteniment de les cunetes». Una altra zona de la carretera entre el Mas de Barberans i la Sénia que s’està arranjant és el pas de barrancs i ponts, molt malmesa pels últims aiguats.

L’alcalde ressalta que «és una carretera molt transitada  per les persones que es desplacen a la Sénia per motius laborals. A més és una carretera molt important perquè comunica el poble amb els municipis veïns de la Sénia i Roquetes i és la que està més malament». Els tres alcaldes consultats pel Diari coincideixen a dir que «s’han de fer actuacions importants, però, sobretot, cal ampliar la carretera». Per a l’alcalde de la Sénia, Joan Moisès Reverté, «és un traçat amb massa corbes i se n’haurien d’eliminar».

L’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, recorda que hi ha hagut diversos accidents en aquesta carretera, «al terme municipal de Roquetes s’han de formigonar cunetes per ampliar-ne la carretera».         Gas també ha constatat que les obres al municipi encara no han començat. 

Precedents

Fa deu anys, el novembre de 2007, la Diputació de Tarragona va cloure les obres de reforç del ferm de la carretera TV-3421, dintre la campanya del Pla de millora de paviments del 2007. El projecte va suposar, en aquell moment, la millora d’un dels accessos principals als tres municipis de la Sénia, Mas de Barberans i Roquetes i va representar per a la Diputació una inversió total d’1.422.308,63 euros. 

Les obres havien consistit en una regularització de l’antic ferm en mal estat, en la posterior reposició de la senyalització horitzontal i en el pintat de les corresponents marques viàries. Els Serveis Tècnics Territorials de la Diputació de Tarragona van dirigir el projecte, que van executar tres empreses constructores del territori. Els alcaldes esperen que es millore la visibilitat en algun tram.

Comentarios
Multimedia Diari