Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Fatarella desmenteix que estiga tramitant cap nou parc eòlic a la comarca

L’alcalde Sisco Blanch denuncia que és la Generalitat qui tramita els expedients dels parcs eòlics i afirma sentir-se «enganyat»

M. Pallás

Whatsapp
Imatge dels parcs eòlics de la Terra Alta, comarca que s’ha posicionat unànimement contra la massificació. FOTO: Joan Revillas

Imatge dels parcs eòlics de la Terra Alta, comarca que s’ha posicionat unànimement contra la massificació. FOTO: Joan Revillas

L’alcalde de la Fatarella, Sisco Blanch, ha desmentit al Diari que l’Ajuntament estiga tramitant cap nou parc eòlic com van denunciar dijous passat la Plataforma en Defensa de la Terra Alta i l’Ateneu Popular La Pastora.

Tal com detalla l’alcalde, «la primera notícia que tenim de la possible instal·lació del Parc Eòlic Fatarella Nord és una sol·licitud de certificat de compatibilitat urbanística, presentada el 2002 pel promotor, COPCISA».

La Junta de Govern Local, el 2006, acordà informar desfavorablement l’atorgament d’autorització administrativa a aquest parc. El director dels Serveis Territorials d’Economia i Finances a les Terres de l’Ebre, el 2007, dictà resolució declarant el desistiment de la sol·licitud feta pel promotor i l’arxiu de l’expedient sense més tràmit i la Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre va acordar declarar la caducitat de l’expedient. 

En data 3 de gener de 2019 té entrada a l’Ajuntament un escrit de l’Oficina de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre, informant que el 7 de desembre de 2018 l’oficina va rebre documentació en relació al projecte del parc per tal d’emetre el document d’abast de l’Estudi d’Impacte Ambiental. 

«L’Ajuntament entenia arxivat l’expedient, d’acord amb les resolucions anteriors, i en rebre l’escrit hem realitzat consultes als departaments. En cap cas estem tramitant res, al contrari», reitera Blanch. «Qui està tramitant expedients és la Generalitat de Catalunya, Departament de Territori i Sostenibilitat i Departament d’Empresa i Coneixement, no l’Ajuntament de la Fatarella. Desconeixíem que el parc seguís tramitant-se», explica. «Ens sentim enganyats. L’Administració ens dona un copet a l’esquena quan ens reunim amb ells per expressar la nostra preocupació contra la massificació eòlica i després segueix tirant endavant projectes».

Temas

Comentarios