La Federació de Veïns de Tortosa vol l'ajut dels Mossos per reduir el col·lapse a la C-12

Els veïns proposen que els agents regulin el trànsit en les hores punta per atenuar els embussos de fins a 45 minuts que es generen

19 mayo 2017 16:15 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Federació de Veïns de Tortosa, que agrupa 12 associacions, ha reclamat solucions pel col·lapse de la carretera C-12 al seu pas per la ciutat en les hores punta del dia.

Uns embussos provocats per les obres en marxa d’arranjament del pont de l’Estat, que impedeix el pas dels vehicles des del barri de Ferreries fins al centre de la ciutat.

El president veïnal, Josep Baubí, ha instat l’Ajuntament de Tortosa a buscar solucions, per exemple la de reclamar l’ajut dels Mossos d’Esquadra en la regulació del trànsit. «Si la Policia Local de Tortosa té pocs efectius, que es reclami la intervenció dels Mossos d’Esquadra. Cal buscar fórmules per millorar el trànsit de la C-12 mentre durin les obres del pont de l’Estat perquè s’estan produint retencions de fins a 45 minuts de durada i això afecta el dia a dia dels veïns», afirma Baubí.

De fet, membres de l’associació han mantingut converses amb responsables de la Policia Local sobre aquesta proposta i haurien rebut com a resposta que la regulació podria entorpir encara més el trànsit. En tot cas, la federació demana «paciència» als veïns i «celeritat» als responsables de l’obra, que ha d’estar finalitzada a finals de juliol.


Defensa de l’A-7
D’altra banda, la Federació de Veïns de Tortosa ha insistit, un cop més, en la necessitat de construir el tram projectat de l’autovia A-7 al seu pas per les Terres de l’Ebre, més enllà de la proposta de bonificacions de peatges per a circular per l’AP-7 i de l’acabament de la concessió d’Abertis l’any 2019.

Baubí culpa al Govern central i a la Generalitat d’inacció en la resolució d’un dels principals dèficits de les Terres de l’Ebre. «Vam denunciar la situació terrible de la N-340 fa dos anys, quan ningú en parlava, i el més calent està a l’aigüera. La Generalitat ens té abandonats», lamenta. «Nosaltres no ens oposem a res, si hem de parlar de bonificacions, fem-ho, però volem informació i solucions».

En l’àmbit de les infraestructures per carretera, la Federació reclama al Govern el reasfaltatge de la C-12 entre Tortosa i Xerta, avui amb un ferm degradat per l’intens trànsit que hi circula.

Comentarios
Multimedia Diari