La Festa Major de Sant Blai de Bot arriba amb rècord de majorals, pubilletes i hereus

La setmana vinent el municipi de Bot s´endinsa en la Festa Major de Sant Blai, amb cinc jornades plenes d´actes tradicionals en motiu del patró

19 mayo 2017 16:35 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La setmana vinent el municipi de Bot s’endinsa en la Festa Major de Sant Blai, amb cinc jornades plenes d’actes tradicionals en motiu del patró.

Com a preludi, aquesta nit al Club esportiu Bot se celebrarà la nit jove amb el grup La Ninky Band i una discomòbil.

Els actes principals arrencara el proper dimecres 1 de febrer, amb la traca i el volteig de campanes inaugurant les Festes Majors. Per la nit hi haurà el pregó de festes i la proclamació de la Pubilla, Damisel·les i Pubilles i Hereus Infantils. Després hi haurà un espectacle i discomòbil.

Dijous l’acció arrencarà ben d’hora amb un cercavila pels carrers del poble i, després, amb les curses pedestres pels quintos del 2017. L’orquestra Atalaia serà l’encarregada d’oferir el concert de vermut. Per la tarda tindrà lloc un dels actes més tradicionals, amb el ball de la Dansada a a plaça de l’Església a càrrec dels quintos, que enguany són vuit.

«La dansada dels quintos és en motiu de la Candelera, i la dansada dels majorals, en motiu de Sant Blai», detalla l’alcalde de Bot, Lluís Agut. «No tots els anys hi ha majorals, enguany sí que en tenim, i han d’estar casats. S’han d’apuntar a la parròquia, i com enguany ha caigut en divendres ha anat bé per celebrar-ho. Els últims majorals van ser el 2012», concreta.

La Fania serà l’orquestra encarregada de posar la música durant els actes del divendres. La dansada amb els majorals és a les 18.30 hores.

Més pubilletes i hereus

A més de majorals, enguany hi ha rècord de pubilletes i hereus, ja que feia quasi deu anys que no hi havia tants: nou en total. «Aquest és un any bo, són molts per aun poble com el nostre», expressa l’alcalde. Els xiquets ballaran la dansada el dissabte a la tarda.

Diumenge serà el dia de les dones. Al matí hi haurà a l’Ajuntament l’entrega del «Bastó del mando»; al migdia, dinar popular; a la tarda, ball de la dansada per part de les dones, i a la nit, sessió de ball.

«A les festes d’estiu ve molta gent, però a les d’hivern cada cop hi ha més visitants perquè és una festa molt arrelada al poble, molt tradicional», conclou Agut.–m.p.

Comentarios
Multimedia Diari