La Festa de la Clotxa torna a Móra la Nova en la 17a edició

La cita tindrà lloc aquest diumenge, 15 de març, i suposarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques, que s’allargaran fins al 12 d’abril

11 marzo 2020 10:20 | Actualizado a 11 marzo 2020 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Móra la Nova acull enguany de la Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre, aquest proper diumenge 15 de març. La dissetena edició de la festa comarcal dedicada a aquesta menja típica torna al municipi després que s’hi celebrés la primera edició l’any 2003 i que hagi passat ja per tota la resta de poblacions de la Ribera. La presentació de la festa i de les jornades gastronòmiques que s’allargaran fins al 12 d’abril va tenir lloc ahir al matí al Mas de la Coixa.

L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, va fer èmfasi en els inicis i la historia de la Festa. «Avui hem triat el Mas de la Coixa perquè històricament ha estat una cruïlla de camins, lloc on el 2002 es va gestar l’embrió de la Festa de la Clotxa per part de la iniciativa privada que volia recuperar un plat típic de la zona. Va ser al 2003 quan, amb el suport del Consell Comarcal, es va tirar endavant aquest esdeveniment revulsiu de l’economia i el turisme de la comarca, que avui té un impacte més enllà de la Ribera d’Ebre», remarcà.

La Festa de la Clotxa arrencarà diumenge a les 10 del matí amb l’animació del grup de grallers Pirates de l’Ebre, al davant del pavelló firal. Es continuarà amb el pregó de la festa a càrrec de Julio Monfort, membre de la Comissió de la Fira de Móra la Nova, i el repartiment de les clotxes a partir de les 11 hores.

La jornada finalitzarà amb un concert de la cantautora ebrenca Montse Castellà, segons detallà la regidora de Turisme, Laura Griñó.

Per la seua banda, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, va destacar que la Ribera busca «sumar sinergies per esdevenir un referent en el turisme del territori en aquesta època, coincidint amb la floració dels arbres fruiters», i va animar a visitar la comarca els mesos de març i abril, quan s’hi ofereixen tota una sèrie d’activitats i rutes guiades per l’entorn natural.

Deu restaurants

La Festa de la Clotxa serà l’inici de la presència d’aquesta menja a la comarca, a la qual la seguiran les jornades gastronòmiques durant les quals deu restaurants d’arreu de la Ribera incorporen a cartes i menús aquesta tradicional recepta de pagès tant arrelada al territori, tant en la seva versió original com a través de diverses adaptacions.

Els participants són el Restaurant El Casal de Benissanet; Casa Castro i Restaurant Fornieles de Flix; Pas de l’Ase a Garcia;Molí de Xim de Miravet; Restaurant Gastronòmic la Creu de Móra d’Ebre; Can Secundino, Restaurant Ferran i Heaven’s Door de Móra la Nova i el Restaurant del Càmping de Riba-roja d’Ebre.

Més informació i compra de tiquets per la Festa de la Clotxa al web https://www.moralanova.cat/ i a l’Ajuntament, a un preu de 4 euros. També es podran adquirir el mateix dia de la Festa a la carpa del Consell Comarcal.

Comentarios
Multimedia Diari