La Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta celebra deu anys amb rua al carrer

El cartell de la nova edició pren la dona ampostina com a eix central i commemora l’esforç i els resultats extrets durant tot aquest temps

21 marzo 2018 10:01 | Actualizado a 21 marzo 2018 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta es focalitza aquest any en la commemoració del seu desè aniversari i així s’ha volgut reflectir en el cartell, elaborat un any més pel jove dissenyador gràfic Adrià Merín. Seguint l’estil modernista d’altres edicions, Merín s’ha inspirat amb els cartells d’Alfons Mucha. 

El cartell està format per diferents elements tot i que el focus central és la figura femenina, de cos sencer i amb una posició frontal, que representa la dona ampostina del segle XX.  Tot i això, el dissenyador explicava que «la resta d’elements, molt cuidats, també han sigut escollits per la seva simbologia». 

La mussa porta a les seves mans  una cistella repleta de productes de l’horta del territori que «volen evocar, de forma poètica, els fruits recollits després de nou edicions sembrant», assegurava Merín durant la presentació del cartell, realitzada ahir a l’Ajuntament del municipi.
 El marc floral que l’envolta, format pels lliris grocs que hi ha a les sèquies, els lliris blancs de les platges, la flor dels ametllers o l’aloc de la ribera, segueix la mateixa línia, la de plasmar la floració d’una festa consolidada i de referència en l’àmbit de territori, una festa de recreació històrica i de cultura popular.

Novetats de la desena edició
La Festa del Mercat tindrà lloc del dia 17 al 20 de maig. Tot i que encara s’està treballant en la programació, que es presentarà més endavant, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, avançava que en aquest cas la celebració dels deu anys de la festa serà el tema principal. D’aquesta manera, hi haurà dos actes destacats. 

En primer lloc el pregó inaugural a càrrec de la que va ser regidora de Cultura quan es va crear la festa, Mar Panisello. Explicava Tomàs que si es destacaven els deu anys de la festa, s’havia de destacar també la persona que va dedicar un gran esforç en impulsar-la. «Mar Panisello va ser una persona que va treballar molt activament per fer realitat aquesta festa de recreació històrica, que deu anys després ja s’ha consolidat dins el calendari català, aconseguint també la implicació social de tot el poble i creiem que, coincidint amb el desè aniversari, és bon moment per fer-li aquest reconeixement», remarcava Tomàs.

El segon acte coincideix amb el tancament de la festa i es tracta d’una rua participativa per diversos carrers del municipi, en la qual es pretén que hi participi el major nombre de personatges que han fet possible la festa al llarg dels anys.

Promoció exterior
La regidora de Cultura, Inés Martí, destacava l’esforç de promoció exterior que es dedica des de l’Ajuntament, juntament amb la regidoria de Turisme, Fires i Promoció Exterior. Es detallava així que a partir de l’abril comença tota una marató d’esdeveniments per donar a conèixer la Festa del Mercat a la Plaça en diferents llocs. Destaca la presència de la festa en esdeveniments com la rua de Barcelona, la fira B-Travel i el Mercat d’Escapades, ambdues també a Barcelona, o la Fira Modernista de Terrassa, una fira de recreació històrica del segle XX.

150 ampostins en una rua de Barcelona

En la línia de promoció exterior que estan duent a terme la regidoria de Cultura i la regidoria la de Turisme, Fires i Promoció Exterior, 150 persones d’Amposta estaran el dia 14 d’abril desfilant a la rua de Barcelona. Totes elles amb el vestuari adient a la Festa del Mercat a la Plaça, donant així a conèixer el seu encant. 

Comentarios
Multimedia Diari