La Festa del Mercat a la Plaça reviu l’Amposta de fa un segle

La recreació històrica compleix deu anys amb la implicació de tota la ciutat

19 mayo 2018 11:02 | Actualizado a 21 mayo 2018 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins a 19 espectacles, 11 activitats itinerants, 16 personatges de l’Amposta centenària, 16 activitats de divulgació i promoció del patrimoni cultural, 12 fondes i 85 parades d’artesania, gastronomia i oficis, 20 restaurants participants a les Jornades gastronòmiques i 42 establiments al concurs d’aparadors. Tot plegat amb una participació activa de més de 1.000 persones. És el que podem trobar aquest cap de setmana a Amposta, en la desena edició de la Festa del Mercat a la Plaça. 

Aquest divendres al vespre es va donar el tret de sortida oficial a l’esdeveniment amb el pregó a càrrec de la que era regidora de Cultura quan va nàixer la Festa, Mar Panisello. L’acte va incloure la recreació de la inauguració de la línia de la Hife «Sant Carlos-Amposta-Tortosa», amb un autobús de la companyia d’aquella època i la participació dels alcaldes de les tres poblacions. 

Per commemorar aquesta primera dècada de la festa, hi haurà també una rua final, demà diumenge a la tarda, en la que participaran tots els voluntaris i participants que han fet possible tots aquests anys de festa. «Ens n’adonarem de la quantitat de persones que col·laboren en la Festa del Mercat a la Plaça i que la fan possible any rere any», ha destacat l’alcalde de la ciutat, Adam Tomàs. 

La Festa compta amb una gran varietat d’espectacles. Les escenes del Mercat a la Plaça, el Vermouth danzat i altres Varietés, el Circ Mozzarella, l’Antologia de la Sarsuela, Lo Sirgador i la Danielle o el Cabaret Ampolino són alguns d’aquests espectacles que enguany renoven contingut, segons detalla el director de l’esdeveniment, Jordi Príncep. 

Ampostins i visitants tenen avui un amplíssim programa d’actes per poder gaudir de la festa, des del matí a ben entrada la nit, ja sigui de teatre, música o circ, entre altres.  Aquest dissabte matí es durà a terme també un homenatge als paradistes que han participat en aquestes deu edicions. També hi prendrà part una representació de la festa Orígens de Sant Carles de la Ràpita, amb una recreació de la subhasta i venda de peix al port. 

Comentarios
Multimedia Diari