La Festa del Renaixement estrena protocol contra les agressions sexistes

És una mesura preventiva, ja que no consta cap agressió sexual durant les festes. S’han elaborat futlletons informatius que es repartiran per les tavernes al carrer i que indiquen com actuar en cas de patir violència o intimidació

16 julio 2018 16:52 | Actualizado a 18 julio 2018 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa estrenarà per la Festa del Renaixement, que arrenca aquest dijous, el nou protocol elaborat per l’Ajuntament contra les agressions sexuals i comportaments sexistes durant les festes, basat en el reglament fet per l’Institut Català de les Dones. El protocol elaborat pels tècnics de les àrees de Festes, Serveis Socials, Joventut i Seguretat, a través de la Policia Local, s’aplicarà posteriorment a les festes majors de la Cinta. Es tracta d’un protocol de caràcter preventiu,  ja que no consta cap denúncia d’agressió sexual durant la Festa del Renaixement, segons han remarcat tant la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, com el regidor de la Festa, Domingo Tomàs. 
L’Ajuntament ha editat uns futlletons informatius que estaran a les tavernes del Renaixement on s’explica gràficament què fer davant de qualsevol acció que atempti contra la llibertat d’una persona, utilitzant la violència o intimidació. El mateix programa d’actes de la Festa del Renaixement, que es repartirà per les llars, inclou un segell amb el missatge ‘Ni agressions sexuals. #NomésUnSíÉsUnSí. Ni conductes sexistes’. 

D’altra banda, el regidor de la Festa també ha explicat que, entre altres mesures, s’han instal·lat els serveis públics portàtils a llocs de pas ben il·luminats. Així mateix, durant els dies del Renaixement hi haurà equips de treball, ja siguin policies de paisà o no, encarregats de «l’observació i vigilància pels espais de la festa». L’inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez, ha explicat que aquests equips s’encarregaran de preguntar, mediar i actuar en cas que hi hagi alguna actitud fora de lloc i, si s’escau, activar el sistema policial. 

El regidor de la Festa del Renaixement ha recordat que tot i que en cas que alguna persona necessiti rebre alguna atenció policial o vulgui fer alguna denúncia, la comissaria de la Policia Local està ubicada al bell mig dels espais de la Festa, a la plaça de la Immaculada del barri de Remolins; també es comptarà amb la nova unitat mòbil d’atenció ciutadana, que es desplaçarà per diferents punts del nucli antic.
De forma complementària, ahir es va dur a terme una reunió amb responsables de les tavernes que hi ha al carrer, perquè estiguin atents i també coneguin com han d’actuar davant d’una conducta inadequada. 

Recomanacions als ajuntaments

El passat mes de juny, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, va ser al territori per donar a conèixer les Recomanacions per l’abordatge d’agressions sexistes i de violències sexuals en espais públics d’oci i festius de les Terres de l’Ebre. Aquestes recomanacions s’adrecen a cadascun dels ajuntaments i consells comarcals de l’Ebre,  amb la finalitat de prevenir i donar una millor resposta a les dones davant  aquestes violències. Ara es comencen a implementar, en motiu de les festes majors d’estiu arreu del territori. 

Comentarios
Multimedia Diari