La Fira d’Antiguitats Tortosantic obre portes amb 14.500 articles

L’Ajuntament i els organizadors esperen superar la xifra de visitants de l’any passat i destaquen l’augment d’expositors fins a la xifra de 26

17 febrero 2018 16:47 | Actualizado a 19 febrero 2018 10:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«La gent jove no ens segueix tant. Durant anys hem treballat perquè es reconegui la feina i coneixement del col·leccionista. Ara, potser influenciat pels programes de televisió americans  sobre aquests temes, el client juga a la subhasta i sempre busca el preu més barat». Ho diu Vicente Albubierre, col·leccionista aragonès d’Almudevar, un dels 26 expositors de la fira Tortosantic que ha obert les seves portes aquest cap de setmana al pavelló firal de Tortosa com a mostra referent d’antiguitats, brocanteria i vintage de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

Malgrat tot, Alcubierre acumula més de 40 anys d’experiència professional al sector i gaudeix com el primer dia. «Fa quatre anys que a la fira ve el meu fill però enguany m’ha dit que vingui jo. He preparat una parada amb una mica de tot, amb peces des d’1 euro fins una talla de fusta del segle XVIII valorada en 5.000 euros», apunta mentre atén de manera amistosa els clients.

A l’altra cantó del pavelló, el tortosí Robert Bosque ofereix una selecció de les seves peces restaurades, mobles, i objectes col·leccionables procedents de la seva botiga oberta al barri de Ferreries. «Venim amb moltes ganes. La fira cada vegada s’anima més. Hem de tenir en compte que per gaudir d’una desembalatge com aquest hem de marxar a Barcelona o a Castelló», afirma.

A Tortosantic s’hi pot trobar de tot. Des de llibres, mobles, quadres, làmpades i porcellanes, fins a escultures, antiguitats tècniques i del camp o col·leccionisme. Els milers d’articles tenen una gamma infinita de preus. 

L’organitzador de l’esdeveniment, Josep Maria Camps, destaca la consolidació del certamen. «És una fira molt variada, amb un 10 per cent més d’expositors que l’any passat. Podem destaca el gruix de peces vinculades amb la ciutat de Tortosa i les Terres de l’Ebre. Hem d’agrair a l’Ajuntament la seva implicació per fer créixer any rere any la fira».

De fet, en aquesta quarta edició hi ha 26 expositors arribats de Catalunya, Castella i Lleó, La Rioja, Madrid, Málaga, Salamanca, País Valencià i Anglaterra. «Enguany gaudim de més peces -al voltant d’unes 14.500 en una superfície de 1.200 metres quadrats-, d’una major qualitat, i amb l’expectativa de superar els 3.000 visitants de l’anterior edició", ha afegit l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

Aquest migdia, Roigé i regidors del consistori tortosí han visitat el certamen. Entre els objectes que han agradat  l’alcaldessa s’hi troben diversos llibres i postals sobre Tortosa i una gran plànol amb l’antic balneari del Porcar de la ciutat i imatges de diverses empreses de principis del segle XX. «D’altra banda, a títol personal, m’agraden les arracades, joies, i n’he vist d’altíssima qualitat».

La quarta edició de Tortosantic va obrir les portes divendres a la tarda i clourà, demà diumenge, a les 21 hores. El preu de l’entrada és de 3 euros i demà s’obriran les portes a les 11 hores.  

Les entrades són vàlides per a una persona i un sol accés. Si un visitant vol sortir del certamen i tornar a entrar el mateix dia ho ha de demanar al personal de la taquilla, que li posaran una polsera.

Comentarios
Multimedia Diari