La Fira d’Ocupació crea contacte entre els joves desocupats i les empreses

Està organitzada per la Cmbra de Comerç de Tortosa, l'Ajuntament d'Amposta i amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgil

18 septiembre 2018 10:37 | Actualizado a 18 septiembre 2018 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira d’Ocupació torna a Amposta aquest dijous, dia 20, amb l’objectiu de donar visibilitat als joves en recerca activa d’ocupació i oferir-los en la fira un espai per contactar amb diferents empreses de les Terres de l’Ebre.

Organitzada per la Cambra de Comerç de Tortosa, l’Ajuntament d’Amposta i amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, la fira té la voluntat d’actuar en l’àmbit territorial. «Pensem sempre que com més coses fem conjuntes i en una mateixa sinergia, millors resultats obtindrem», apunta l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui també remarca la ferma aposta des de l’ajuntament per les polítiques d’ocupació al territori.

La Fira d’Ocupació se celebrarà de les 10.00 hores a les 16.00 hores a l’Auditori Municipal d’Amposta. Es tracta d’una actuació dirigida especialment als joves d’entre 16 i 29 anys, tot i que el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José María Chavarría, apunta que aquelles persones que no tinguin feina, encara que no entrin en aquesta franja d’edat, també poden apropar-se a les instal·lacions.

25 empreses estaran presents en la fira, amb el seu estand propi i amb els treballadors de recursos humans recollint currículums i elaborant entrevistes als participants que s’hi apropin.

A banda dels estands de les empreses, durant la Fira s’hi trobaran diferents tallers com el d’elaborar el teu currículum en vídeo, com preparar un Elevator Pich, o l‘espectacular taller impartit per la Maria Batet ‘Embolica’t pel teu futur’, ponències i el networking final completaran aquesta jornada. 

Tots aquells que s’hi apropin és necessari que portin el seu currículum. «Aconsellem als participants que vinguin amb uns 30 currículums, perquè podran passar així en un mateix dia per totes les empreses», apunta Chavarría.

El president de la Cambra de Comerç destaca que la Fira s’emmarca en el Pla Integral de Capacitació del Treball des del 2015, gràcies al qual, durant aquest temps, s’ha ajudat 300 persones a trobar feina.

Fuga de talent
El sotsdirector del Campus Terres de l’Ebre-URV, Francesc Xavier Farré, apunta que un dels principals problemes actuals continua sent la fuga de talent del territori de les Terres de l’Ebre. Per tant, accions com la Fira d’Ocupació pretenen crear un nexe d’unió entre joves i empreses. En aquesta línia, Farré explica que s’està creant una plataforma d’alumnes a la qual tindran accés les empreses, per posar-se en contacte amb aquells que finalitzin els seus estudis. 

Comentarios
Multimedia Diari