Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Fira de Jesús amplia els premis del Concurs d’Olis

L’esdeveniment se celebrarà els propers dies 23, 24 i 25 de febrer, amb una extensa programació que inclou la II Fira de la Garrofa

Maria Noche

Whatsapp
Presentació de la Fira de l'OIi de les Terres de l'Ebre. Foto: Joan Revillas

Presentació de la Fira de l'OIi de les Terres de l'Ebre. Foto: Joan Revillas

Arriba la XXIII Fira de l‘Oli de les Terres de l’Ebre a Jesús els propers dies 23, 24 i 25 de febrer, replets d’activitats. En el marc de la fira se celebra un any més el Concurs al Tast dels Olis, que aquest any incorpora una novetat important, l’ampliació de les seves categories amb dos de noves. 
Una d‘elles està enfocada als olis provinents de fora del territori. L’objectiu amb aquesta categoria és ampliar la internacionalitat del concurs. No només s’envia l’oli de les Terres de l’Ebre arreu del món, sinó que a partir d’ara també es dona la possibilitat de que altres territoris participin en la fira de les Terres de l’Ebre.

La segona categoria nova està dirigida exclusivament als olis ecològics. El president i alcalde de la EMD de Jesús, Victor Ferrando i Sabaté, explica que davant el fet que actualment el sector aposta més per olis ecològics, pensen que és important reconèixer d’aquesta manera el treball que es fa. 

Aquest dimarts es farà la primera selecció a través d’un tast realitzat a la Cooperativa de Soldebre, amb la presencia dels productors participants en el concurs. El proper dijous 22 a les set i mitja de la tarda, a la mateixa Cooperativa, tindrà lloc la final del concurs, oberta al públic. En ella es donarà, en primer lloc, el veredicte del jurat amb els guanyadors de totes la categories i, després, s’anomenarà el guanyador definitiu al ‘Millor oli d’oliva del XXXIV Concurs al Tast dels olis de les Terres de l’Ebre’. Un any més, l’oli guanyador tindrà el privilegi de participar en un certamen a França i un altre al Japó. El premi se li lliurarà el diumenge 25 al matí a la carpa del recinte firal.

En el marc de la Fira de l’Oli se celebra la II Fira de la Garrofa, que aquest any arriba amb un concurs de rebosteria que constarà de dos categories, una per professionals del sector i l’altra per particulars.

Temas

Comentarios

Lea También