La Fira de Nadal omple de llum el nucli antic de Tortosa

Diumenge va ser el darrer dia per gaudir de l’ambient nadalenc i de les parades de la fira, però els actes festius continuen dissabte que ve

09 diciembre 2019 11:00 | Actualizado a 11 diciembre 2019 19:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Si el nucli antic de Tortosa ja té un encant especial, ple de parades amb motius nadalencs encara llueix més. Des de divendres passat i fins diumenge, els carrers que envolten la Catedral de Tortosa ofereixen un recorregut de parades amb tot tipus d’objectes nadalencs en motiu de la Fira de Nadal.

Com és habitual, l’epicentre ha estat situat al voltant de la plaça de la Cinta i amb activitats a l’entorn de la plaça de l’Absis, però en aquesta ocasió la fira també ha ampliat espais cap a la plaça dels Dolors i cap a la plaça d’Agustí Querol. Com sempre, a més de l’exposició d’artesania, regals i altres elements, la Fira de Nadal també inclou tallers pensats per a totes les edats, espectacles de pallassos o de malabars, així com actuacions musicals. De la mateixa manera, s'ha organitzat una exposició de pessebres i diorames a la cripta de la Reparació, a càrrec de l’associació de Pessebristes de Tortosa i Terres de l’Ebre.

Enguany com a novetat també s’han ofert viatges en un trenet de Nadal. Així, diumenge al matí hi va haver previst un espai per a jugar al FIFA 20 amb la Nintendo Switch a l’espai multiús de la plaça de l’Absis, i al carrer Ciutat es va fer el taller ‘Cosim el nostre clauer’ i una engantxada de desitjos a l’arbre de Nadal. Tot seguit hi va haver un pinta contes a la plaça dels Dolors. Per la tarda, a la plaça de l’Absis es va fer el tió solidari en benefici al Banc d’Aliments i de 18.30 a 20.30 hores els personatges de la Saga Star Wars van aterrar a Tortosa per visitar la Fira de Nadal.

Però els actes no acaben aquí. Enguany com a novetat dissabte que ve, dia 14, s’ha previst el primer concurs interescolar de nadales, en el qual participaran uns 250 alumnes de diferents col·legis de la ciutat, i també es farà cagar el tió al llarg de la tarda.

D’altra banda, també hi ha espai pels jocs tecnològics, amb videoconsoles per a infants i altres videoconsoles retro per als jugadors més veterans, i s’hi farà el primer campionat de Fortnite el matí del dissabte 14 al local multiús de la plaça de l’Absis.

Per suposat convé recordar que la pista de gel situada a la plaça de l’Ajuntament estarà oberta totes les festes de Nadal, fins el 7 de gener. A més a més, aquesta campanya hi ha un centenar més de punts de llums de Nadal que en reforçaran la presència arribant a diversos barris. Elements que també inclouen noves figures i que s’han instal·lat tenint molt present els criteris d’eficiència energètica.

Comentarios
Multimedia Diari