La Fira de Sant Lluc d'Ulldecona supera el temporal

Tot i que es va haver de suprimir la part de parades, la resta d’activitats van cobrir totes les places
 

22 octubre 2018 13:41 | Actualizado a 22 octubre 2018 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ulldecona ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de Sant Lluc, que, tot i haver estat afectada per la llevantada de les Terres de l’Ebre, tancava ahir a la tarda amb una gran participació. Ha estat una fira especialment enfocada en l’àmbit de la gastronomia i la restauració com a punt fort de l’esdeveniment. 

A causa de la llevantada que va arribar a les Terres de l’Ebre els passats dies 18 i 19 d’octubre, amb Ulldecona com una de les principals poblacions afectades, es va haver de modificar una part important de la fira. L’espai de parades de venda de productes km 0, amb gairebé una quarantena d’estands confirmats, entre menjar i artesania, va haver de suspendre’s. «Molts dels expositors no es podien desplaçar fins a Ulldecona i, a més, divendres amb el temporal era impossible muntar la fira», explicava al Diari l’alcaldessa del municipi, Núria Ventura.

Tot i això, es van mantenir tots els tallers, degustacions i la resta d’activitats programades. Aquestes es van haver de traslladar entre la Casa de Cultura i els baixos de l’ajuntament.
Ventura expressava ahir a la tarda, gairebé al tancament de la fira, la seva satisfacció davant la gran assistència de visitants a la fira, tot i els problemes generats pel temporal. «La veritat és que estem molt contents, perquè tots els tallers i activitats, que era el primer any que fèiem, s’han tancat amb totes les places cobertes».

Aproximadament, la fira ha acollit aquest cap de setmana unes 250 persones a les activitats programades, i ha servit 2.500 degustacions, aconseguint així una participació important. Ventura explica que durant la tarda de dissabte, en millorar el temps, la gent va començar a apropar-se, i diumenge la fira va estar repleta de gent, gràcies al fet que, per fi, ja va sortir el sol.

Escultura de gel en viu
El moment més destacat es va viure ahir a la tarda quan Marc Balaguer, subcampió del món de geladeria el 2018 i jove pastisser a Espanya el 2015, va realitzar en viu una escultura de gel.

Durant tres hores Balaguer va estar treballant en la figura artística a partir d’un bloc de gel de més de 140 kg, davant els ulls expectants i meravellats dels visitants. Hores després, la figura continuava intacta.

Comentarios
Multimedia Diari