La Fira de l’Oli de les Terres de l'Ebre escalfa motors amb els mestres del morter

Promoció i demostracions al Mercat de Tortosa

17 febrero 2020 10:00 | Actualizado a 17 febrero 2020 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Jesús ja escalfa motors per celebrar la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre, que enguany assoleix un quart de segle de trajectòria. Ahir al migdia una representació de la fira va realitzar la tradicional visita al Mercat de Tortosa per promocionar-se.

Amb els seus mestres del morter al capdavant, es va elaborar a la plaça del mercat en directe un dels productes estrella d’aquests dies de la fira com és l’allioli. La part musical que va amenitzar l’activitat va anar a càrrec dels Grallers de Jesús.

La fira tindrà lloc del 21 al 23 de febrer, el proper cap de setmana. Entre les novetats d’aquesta 25 edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre hi ha un concurs de fotografia sobre l’oli, la garrofa i la pedra seca, que se suma al ja tradicional de pintura.

El certamen té molt d’homenatge i record a les arrels pageses del poble i del conjunt de les Terres de l’Ebre, amb cites que ja s’han convertit en un clàssic com el concurs d’elaboració d’allioli (diumenge 23 a les 11 hores), els guanyadors del qual entren a formar part de la Confraria de Mestres del Morter; els concursos de llençar pinyols amb la boca (dissabte 22 a les 13.00 hores) o el de plegar olives sense ungles, a la manera tradicional (diumenge 23 a les 17.00 hores). Diumenge al matí també tindrà lloc el lliurament dels premis del 36è Concurs al Tast d’olis de les Terres de l’Ebre, que reconeix els millors olis produïts al territori el darrer any.

Comentarios
Multimedia Diari