La Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús es trasllada al format virtual amb tota la seua essència

24 febrero 2021 10:30 | Actualizado a 24 febrero 2021 10:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Jesús celebrarà la seua XXVI Fira de l’Oli i V de la Garrofa de forma virtual a causa de la pandèmia. Tindrà lloc del 25 de febrer a l’1 de març.

«És una edició de la fira diferent, però tan digna com qualsevol altra», va valorar ahir l’alcalde de Jesús, Víctor Ferrando. «Enguany més que mai també havíem de fer visible el món de la pagesia, que tenen tants de problemes i dificultats, donar-los el nostre suport, a més de portar el nom del nostre poble arreu».

Jordi Beumala, que gestiona l’espai firesvirtuals.cat, va explicar ahir que el portal va ser creat amb la intenció d’acollir diferents fires de mida mitjana o petita per intentar traslladar a la virtualitat el que es fa a una fira presencial i la seua essència. «No podíem esperar a casa a que tot passés. Calia gent amb actitud i ganes de tirar endavant», va dir.

A la web firesvirtuals.cat/firaoligarrofajesus apareixen els espais més essencials de la fira, també amb la benvinguda de l’alcalde i del pregoner, les salutacions i les receptes de cuina. Així, es destaca l’espai de l’Àgora de l’Oli, amb una fitxa de totes les ampolles d’oli (que abans estaven exposades a la carpa de la fira); la programació d’activitats, amb vídeos i fotografies que s’han anat preparant de forma anticipada, així com una Història de les Gralles i Tabals de Jesús; i l’apartat d’expositors, on es poden conèixer a través de vídeo, fitxes i fotografies i on es poden fer comandes directament des de cada pàgina web que hi ha enllaçada.

Així mateix es podrà participar a xerrades que es faran en streaming. El president de la fira, Jose Ramon Vallés, va explicar que enguany s’ha decidit donar un impuls a les escoles agràries, en aquest cas de Gandesa i d’Amposta. Per exemple, hi haurà una demostració pràctica d’un exalumne que ja té la seua pròpia empresa.

A través del canal de Youtube de Fires Virtuals també es poden veure tots els vídeos.

Comentarios
Multimedia Diari