La Fira de l’Oli i la Garrofa de les Terres de l’Ebre, enguany en format virtual

L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús manté el Concurs al Tast dels Olis

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'arxiu de la fira. Foto: Joan Revillas/DT

Imatge d'arxiu de la fira. Foto: Joan Revillas/DT

La XXVI Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i V Fira de la Garrofa, que hauria d’omplir els carrers de Jesús l’últim cap de setmana de febrer, no es podrà celebrar amb el format tradicional, tal com ja havia avançat fa uns mesos la comissió organitzadora i adquirirà excepcionalment un format virtual. En canvi sí que es farà, aplicant totes les normes sanitàries arran de la Covid-19, el Concurs al Tast dels Olis de les Terres de l’Ebre que arriba a la trentasetena edició. La fira preveu un programa d’activitats el 25, 26, 27 i 28 de febrer, i l’1 de març. Victor Ferrando, president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús, reconeix el difícil moment actual, però també la conveniència de no deixar ara de costat al sector de l’oli i la garrofa del territori: «Tenim una obligació com a ciutadans, i és la de mantenir-nos atents a la gran pandèmia que ens ha tocat viure, i seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries. Però al mateix temps cal continuar estant al costat d’un sector imprescindible per l’economia ebrenca, i per això mantindrem el concurs al Tast dels Olis, per projectar als guanyadors a l’exterior com sempre hem fet», remarca.
«També i utilitzant les noves tecnologies, es preveu apropar la fira a tota la gent d’una manera no presencial però sí efectiva i directa», afegeix. 
La fira s’ha permès una petita llicència tipogràfica, i jugant amb la numeració de l’anualitat del 2021, que arriba a la vint-i-sisena edició, ha afegit les lletres que faltaven per poder captar visualment la paraula virtual al cartell anunciador ( XXVIrtual).
Com en les darreres edicions, serà el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges de Catalunya l’encarregat de decidir el guanyador entre les tres mostres finalistes de cadascuna de les respectives categories del concurs de tast. El Panell haurà de decidir el millor oli verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta, el millor oli verge extra de les Terres de l’Ebre sense DOP, el millor oli d’oliva verge de productors particulars i de collita pròpia, el millor oli d’oliva verge extra ecològic i el millor oli d’oliva verge extra que pugui elaborar-se en qualsevol indret més enllà de les comarques ebrenques. D’entre tots els guanyadors sortirà el millor oli del tast.
A través de l’adreça www.firesvirtuals.cat/firaoligarrofajesus es podrà seguir el programa de la fira, des del Cicle de Xerrades Daniel Mangrané, fins l’Àgora de l’Oli, les receptes de cuina al voltant de l’Oli i la Garrofa i la mostra gastronòmica. També es podran fer compres online.

Comentarios

Lea También