'La Fira de la Terrissa té una repercussió al conjunt de les Terres de l'Ebre'

La Fira de la Terrissa i la Ceràmica de la Galera arriba a la seua 25a edició. Per parlar-ne entrevistem l’alcalde del municipi del Montsià, Ramon Muñoz

23 abril 2018 09:26 | Actualizado a 23 abril 2018 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La fira galerenca compleix un quart de segle en un any especial que, a més, coincidirà amb el pont de l’1 de Maig, la qual cosa pot incrementar la presència de visitants en aquest certamen que s’inicia el dissabte 28 d’abril.

Quines són les principals novetats de la Fira?
La veritat és que ja té un format consolidat i no hi ha grans canvis. La principal novetat és que hem pogut arribar als 25 anys.

Ha estat difícil portar el Japó com a país convidat?
Vam començar les gestions l’any passat. El consol general del Japó a Barcelona va venir a la Fira de l’any passat, el dia dedicat al país convidat, que era Holanda, li va agradar i va acceptar la invitació per assistir enguany. 

Hi ha alguna relació especial amb la comunitat autònoma convidada?
No. Seguim l’ordre alfabètic i ara li tocava, per segona vegada, a Astúries.

Quants expositors hi haurà?
Tenim 90 estands situats als carrers Major i de Sant Llorenç, a més de la plaça de l’Ajuntament i la plaça del Mercat, on s’ubiquen el país i la comunitat autònoma convidada.

Previsió de visitants?
La coincidència amb el pont de l’1 de Maig pot afavorir que tinguem més visitants. Cal tenir en compte que venen persones de tot Espanya. Esperem arribar als 35.000 visitants.

Hi ha canvis al concurs?
Sí, el Premi Biennal d’artesania i ceràmica canvia enguany de patrocinador, a partir d’ara serà Ous Roig. Agraïm la col·laboració de Decamé durant les cinc edicions anteriors. Es lliura un premi a la millor peça de ceràmica i un altre a la millor de terrissa presentades.

Què representa la Fira per al poble de la Galera?
És un intercanvi econòmic, social i cultural, tant per al poble com per a la comarca. Els establiments de Santa Bàrbara ja estan plens per la Fira. Té una repercussió al conjunt de les Terres de l’Ebre.

Projectes immediats en què treballa l’ajuntament?
El canvi d’enllumenat a tot el poble, es posaran llums LED i, així, no ens caldrà contractar tanta potència. Calculem que això representarà un estalvi del 50% abans d’acabar l’any. L’altre projecte és la segona fase del barranc de la Galera, ens permetrà arranjar el carrer de la Soletat, que està en molt mal estat quasi a punt de caure al Barranc. Dijous passat ens vam reunir amb tècnics de l’ACA i de la Diputació per iniciar la redacció del projecte.

Missatge per venir a la fira?

Gaudiran de les formes i colors de la ceràmica i el caliu del poble.

Comentarios
Multimedia Diari