La Fira de les Fibres Vegetals de Mas de Barberans ha conjugat enguany la pauma amb l'art rupestre

La 16a edició ha comptat aquest cap de setmana passat amb una seixantena d’artesans provinents de llocs molt diferents, i amb una gran varietat de tallers

06 agosto 2018 14:07 | Actualizado a 06 agosto 2018 14:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 16a edició de la Fira de les Fibres vegetals de Mas de Barberans ha tingut lloc aquest cap de setmana passat amb una novetat especial. El certamen ha conjugat enguany l’artesania de la pauma amb les pintures rupestres del Cocó de la Gralla. De fet, les representacions de l’art llevantí es van instal·lar en sis espais del municipi, i dintre la fira hi havia una activitat dedicada a les pintures rupestres.

Es tracta d’un esdeveniment que acull any rere any una seixantena d’artesans que vénen de diferents llocs de Catalunya, de l’Estat i d’arreu del món. Una fira internacional que va arrencar el 2002 com una petita mostra d’artesania sobre la pauma, i a poc a poc va anar creixent fins que el 2007 ja es va consolidar com una de les poques fires monogràfiques acreditades a Catalunya. 

Es tracta d’una de les poques fires monogràfiques acreditades de Catalunya

L’alcalde dl municipi, Josep Maria Lleixà, explicava al diari que  «la fira és al final la cirereta del pastís, és l’aparador que dóna visibilitat a un treball que es fa durant tot l’any amb fibres vegetals al municipi». 

Innovació
Cada any la fira intenta innovar, perquè la gent pugui repetir i tot i així trobar-se elements diferenciadors. En aquesta edició, la fira ha ofert tallers molt curiosos com un per poder elaborar sabates de fibres vegetals, un taller impartit per l’artista escocesa Joanne B Kaar; durant el cap de setmana els visitants també han pogut elaborar el seu propi paper artesanal i, fins i tot, hi havia un taller per fabricar joies amb vidre i metall, de manera totalment artesanal. A banda, l’element més característic ha estat el taller d’art rupestre. Tot i això, també es van programar, com cada any, tallers tradicionals com el de llatar i fer cordell amb pauma. 

Comentarios
Multimedia Diari