La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre reunirà trenta autors en tres dies

Se celebrarà del 26 al 28 de maig

19 mayo 2017 15:26 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Durant tres dies, del 26 al 28 de maig, la 14a edició de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre reunirà fins una trenta d’autors que presentaran i signaran llibres als seus lectors.

Enguany s’ha creat una nova activitat, amb el nom de ‘Signa’m lo llibre’, que es portarà a terme divendres i dissabte a la tarda. A més dels autors de les Terres de l’Ebre, hi haurà la Roser Capdevila (dels llibres de Les tres bessones) o Maria Cabrera (autora de La ciutada cansada, premi Carles Riba de poesia).

A la fira, ubicada a la plaça de la Cultura de Móra d’Ebre, hi haurà una gran carpa de 500 metres quadrats, impulsada amb les llibreries Bassa de Móra d’Ebre, Viladrich de Tortosa i Guaix d’Amposta, amb més de 2.500 títols. També hi seran presents l’Institut Ramon Muntaner i els llibres editats per la Diputació de Tarragona.

Enguany se celebrarà la tercera Jornada del Llibre Ebrenc, que estarà conformada alhora per dos jornades. El divendres tindrà lloc la dedicada a la literatura infantil, amb Roser Capdevila i Núria Ibáñez. La segona serà sobre els imprescindibles de la literatura ebrenca, a càrrec de Josep Sebastià Cid, amb un debat final amb llibreters i bibliotecaris.

En aquesta edició, arrencarà també una nova prova pilot consistent en fomentar els llibres ebrencs a totes les escoles de la Ribera d’Ebre. Els centres educatius visitaran la fira i triaran un pack de llibres ebrencs per a la biblioteca de l’escola.

Una de les novetats més destacades d’aquesta edició també és l’estrena d’una samarreta amb l’afirmació estampada «Sóc ebrenc». S’ha creat per celebrar la incorporació del terme ‘ebrenc’ en el Diccionari de la llengua Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Els beneficis de la venda d’aquesta samarreta, que es podrà comprar en el marc de la fira i posteriorment a les llibreries abans esmentades (Bassa, Viladrich i Guaix), aniran a l’Associació Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre, que impulsa tallers ocupacionals amb persones amb discapacitat.

Espectacles literaris

Per primera vegada enguany se celebrarà el Tast-VInent, amb els espectacles ‘Amb gust de terra’, de Jesús M. Tibau i Albino Tena, i ‘El raïm inquiet’, per a xiquets.

Enguany Litterarum Fira d’Espectacles Literaris compleix 10 anys de trajectòria, de forma que aquesta edició serà ben especial. En concret es podran veure quatre espectacles literaris basats en literatura ebrenca.

D’una banda, ‘La Casa de la Memòria’, de Valer Gisbert, amb la literatura d’Artur Bladé. En segon lloc el recital musical ‘Dunes’, amb Montse Castella i Laura Borràs, amb textos de Zoraida Burgos o Gerard Vergés.

Un dels plats forts serà l’espectacle ‘Les passions de la Menestrala’, dirigit per Valer Gisbert i basat en l’obra homònima de l’escriptora Francesca Aliern. Clourà el festival el recital ‘Sense pistola’, amb Arturo Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer, amb poemes d’Enric Casasses.

Comentarios
Multimedia Diari