La Fiscalia de Castelló denunciarà Escal UGS i els responsables d'Indústria i Medi Ambient per autoritzar Castor

Els fets podrien ser constitutius dels delictes de prevaricació mediambiental i contra el medi ambient

19 mayo 2017 23:52 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fiscalia de Castelló ha anunciat aquest dimarts que presentarà una denúncia davant el jutjat de Vinaròs (Baix Maestrat) per fets aparentment delictius al projecte Castor. Segons que ha informat el ministeri públic la denúncia s'interposarà contra els responsables de l'Institut Geològic Miner, del ministeri de Medi Ambient i del ministeri d'Indústria que varen intervenir en la tramitació de la concessió d'explotació del projecte. Així mateix, la Fiscalia també denunciaria la mercantil Escal UGS, apreciant en tots ells delictes de prevaricació mediambiental i delictes contra el medi ambient.

La Fiscalia de Castelló informa que ha obtingut el vistiplau de la Fiscalia General de l'Estat després de finalitzar les diligències penals que es varen iniciar l'octubre de 2013, coincidint amb els episodis de major intensitat sísmica a l'entorn del Sènia. El ministeri fiscal va incoar aleshores diligències d'investigació penal per "esclarir el que ha ocorregut en relació amb els múltiples sismes patits durant les darreres nits". La decisió va ser presa d'ofici i sense que existís cap denúncia prèvia.

Les diligències es varen ordenar després que el ministeri d'Indústria ordenés el cessament de l'actitivitat del Castor i que s'haguessin registrat nombrosos sismes a la zona. La fiscalia mirava de determinar si els sismes estaven relacionats amb l'activitat de la planta.

Una de les diligències, practicada el mateix dia que es va iniciar el procés, va consistir en ordenar que un helicòpter de la Guàrdia Civil es dirigís al magatzem per comprovar que realment havia cessat activitat, atès que els sismes es continuaven produint.

Els informes de l'Institut Geològic Nacional i de l'Instiut Geològic Miner conclouen que va haver una relació entre la injecció de gas al Castor i els sismes.

Comentarios
Multimedia Diari