La Formació Professional Dual creix un 60% a les Terres de l´Ebre

L´FP Dual combina la formació acadèmica amb les pràctiques en una empresa per facilitar la incorporació en el món laboral

19 mayo 2017 20:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest curs, 3.105 alumnes a les Terres de l’Ebre han decidit cursar Formació Professional. La Formació Professional Dual, que combina aprenentatge amb experiència en una empresa (tant en un grau mitjà com en grau superior), és la formació professional que està cada cop més en creixement. A les Terres de l’Ebre ha crescut un 60% en relació al curs anterior.

La formació en alternança i dual aglutina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses. D’entre els avantatges d’aquesta formació destaca poder ajudar els alumnes a conèixer més de prop el sector en què treballaran i, alhora, facilitar la futura incorporació al mercat de treball.

Per accedir a l’FP Dual d’un cicle mitjà s’ha de tenir aprovada l’ESO o una prova d’accés a majors de 17 anys. Per als superiors és mitjançant el batxillerat, una prova d’accés a partir dels 19 anys o fent un curs pont després d’obtenir el cicle mitjà.

El sotsdirector de Formació Professional i encarregat de la Dual a l’Institut de l’Ebre de Tortosa, Joaquim Rodríguez, valora de molta bona l’experiència del centre amb aquest tipus de formació.

«La intenció és ampliar els nostres cicles en Dual. Dels alumnes del nostre cicle de Programació de la producció en fabricació mecànica, el primer any van entrar a treballar a les empreses on havien fet les pràctiques un 50% dels alumnes, i el segon, un 90%», explica.

Les pràctiques sempre són remunerades i es realitzen sota un conveni de beca salari durant el segon curs del cicle. «A segon queden menys hores de classe precisament per poder fer les pràctiques», detalla Rodríguez.

Un dels llocs de treball per als alumnes del cicle Guia, Informació i Assistència Turístiques de l’Institut Montsià d’Amposta és el Consorci Museu de les Terres de l’Ebre. El tutor dels alumnes (que enguany arriben a 9), Joan Grau, destaca que «hi ha molts beneficis, ja que guanyem un treballador específic que ens ajuda a reduir el nivell de faena i no només formem els alumnes sinó que també els introduïm al món laboral perquè ja tinguen un currículum quan busquen faena».

El Consorci, a més, «premia» el millor alumne amb un contracte per dos mesos. «S’ha de buscar quines necessitats té l’empresa per cobrir-les amb persones que estan a punt d’entrar en el món laboral. És el model alemany i cap al qual anem», detalla Grau.

Un dels alumnes que va passar pel Museu és David Accensi, de 20 anys, de Santa Bàrbara. «El fet que siga remunerat et motiva molt més. És com una primera faena, i t’ho prens molt seriosament», destaca de la seua experiència.

«Treballava els caps de setmana a la recepció del Museu de Santa Bàrbara i fent les visites. Després també vaig fer pràctiques a Espectacles Maestrat, i ara hi treballo a mitja jornada mentre segueixo estudiant idiomes».

Comentarios
Multimedia Diari