La Fundació Mercè Pla engega un any d'actes per celebrar els seus 40 anys

El músic Joan Rovira, l'escriptor Màrius Serra o el cuiner Jeroni Castell participen en algunes de les activitats

19 mayo 2017 16:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fundació Mercè Pla celebra enguany els seus 40 anys, i ho fa amb un ventall d’actes i activitats al llarg d’aquests mesos.

El primer d’aquests actes serà la Trobada de les famílies del proper 25 de març al pavelló Firal de Remolins-Tortosa, que aplega vora 500 persones. Se servirà un aperitiu elaborat i servit pels participants de l’escola i del centre ocupacional en el curs de formació d’auxiliar de restauració per a col·lectius. La decoració de les taules i escenari ha estat realitzada per les persones ateses als diferents centres de la fundació.

La cuina també serà protagonista amb una Màster Class del cuiner Jeroni Castell, del restaurant Les Moles d’Ulldecona, per als alumnes i professionals del Servei de Restauració per a col·lectius del centre especial de Treball de la Fundació. També a aquests alumnes se’ls oferirà un taller de postres a càrrec de Jordi Castell de Xocola-t d’Ulldecona.

També el grafiter Lluís Chavarria plasmarà la seua obra a un mur de la seu central de la Fundació a Campredó, amb la col·laboració dels joves de la fundació. Aquesta obra serà inaugurada pel cantautor camarlenc Joan Rovira.

El teatre també tindrà una part fonamental en aquest any de celebració. La primera representació serà el 6 de juny, amb l’obra Arrugats del periodista Carles Capdevila i l’altra serà el festival de Nadal, amb dues representacions obertes al públic en general que s’oferiran a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

El 14 de juny la Cambra de Comerç de Tortosa acollirà la xerrada «El poder de la mirada» de l’escriptor i periodista Màrius Serra, amb l’experiència que va plasmar al seu llibre Quiet.

Dintre de les activitats també s’ha programat un taller de castells a càrrec de la Colla Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i un espectacle de conta contes ofert per l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta anomenat Miquitaines i la maleta del regal.

La Fundació Mercè Pla té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual ateses, actualment 747, i de les seues famílies. S’ofereix el servei d’Atenció precoç (CDIAP), l’Escola d’Educació Especial, el Centre Ocupacional, el Servei d’Acolliment Residencial i el Servei d’Inserció Laboral. Són fins a 140 persones les que formen la plantilla de professionals de la Fundació Mercè Pla.

Comentarios
Multimedia Diari