La Galera s'endinsa en el món de la terrissa

La fira temàtica del municipi del Montsià obre portes aquest divendres

19 mayo 2017 19:32 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest divendres i fins diumenge arrenca la XXIII edició de la Fira de la Terrissa de la Galera. Durant la fira, hi haurà demostracions de treball al torn, venda de la peça commemorativa d’aquesta edició, el taller per als petits ‘Enfanga’t a la Fira’ i aquest any, a més, se celebra el V Premi Biennal de Ceràmica i Terrissa.

«La fira és un gran esdeveniment per al poble, el més important de l’any, juntament amb les Festes Majors. Però les festes són a nivell de municipi, mentre que a la fira ens visiten ceramistes de tot l’Estat espanyol i fins i tot d’altres països», explica al Diari l’alcalde de la Galera, Ramon Muñoz. «És un acte multitudinari per a un poble molt petit». Enguany, a més de la setantena d’expositors d’arreu de l’Estat espanyol, hi haurà un espai dedicat a una comunitat autònoma convidada, la Comunitat Valenciana, i un altre dedicat a un país, en aquesta ocasió a Portugal.

Durant la fira, situada entre els carrers Major i Sant Llorenç, plaça del Mercat, plaça d’Espanya, Centre i Travessia del Forn, es podrà adquirir la peça commemorativa de la col·lecció de la terrissa tradicional de les Terres de l’Ebre, en aquest cas un setrill d’oli realitzat pel terrisser de Miravet Emili Treig Adell. Cada any s’elabora una peça diferent, de forma que la col·lecció ja en compta amb 23. Per als petits, és molt recomanable el taller de modelar fang d’una forma divertida ‘Enfanga’t a la Fira’ .

Enguany, a més a més, tindrà lloc el V Premi Biennal de Ceràmica i Terrissa Vila de la Galera 2016, concurs de caràcter biennal amb les dues modalitats de ceràmica i terrissa, i amb la condició que només han pogut concórrer al concurs els terrissers i ceramistes participants en la XXIII Fira de la Terrissa de la Galera 2016. Divendres es faran els lliuraments dels premis i les peces finalistes estaran exposades a la sala del Museu Terracota durant la fira. L’esdeveniment torna a comptar amb el patrocini de l’empresa Dacame SL.

 

El Museu Terracota, obert

El Museu Terracota, situat als baixos de l’ajuntament, farà el mateix horari de la fira. Tindrà entrada gratuïta i obrirà de 10 a 14 hores i de 16 a 21.30. Al’espai permanent es podrà veure la història de la terrissa i els terrissers de la Galera, el procés artesà de creació d’una peça de terrissa, les famílies de terrissers, les tipologies de peces de la terrissa galerenca, etcètera.

El centre va obrir el 2004 i des de llavors té un fons de més de 200 peces que rep la visita anual de més de 7.000 visitants.

Comentarios
Multimedia Diari