Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat Valenciana detecta 26 casos nous del bacteri mortal ‘Xylella fastidiosa’

Els casos nous, la demarcació d’Alacant, s’han detectat tots en cultius d’ametler

Redacció

Whatsapp
Telèfon sobre la perillosa plaga activat pel Govern Valencià. Foto. GVA

Telèfon sobre la perillosa plaga activat pel Govern Valencià. Foto. GVA

La Generalitat Valenciana ha informat aquest dilluns que el laboratori de referència de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) ha confirmat 26 casos nous del bacteri mortal Xylella fastidiosa en cultius d’ametlers de la demarcació d’Alacant. L’administració ha informat als alcaldes alacantins, al govern espanyol i a la Comissió Europea.

Coneguda també com a Ebola de l’olivera, és un bacteri que afecta unes 300 espècies de plantes diferents, alçant-se com una de pitjors plagues que amenacen actualment la vegetació a Europa. Detectada per primer cop al continent l’any 2013 al sud d’Itàlia, on ha comportat la mort de centenars de milers d’oliveres, actualment compta també amb focus a França, Alemanya i des de la tardor passada a les illes Balears, amb prop d’un centenar de positius confirmats.

En concret, s’ha detectat la presència del bacteri en 26 noves parcel·les d’ametlers, 23 d’elles dins de la zona demarcada de la comarca de la Marina Baixa pels dos brots precedents i la resta a menys de quatre quilòmetres d’aquella, als municipis de Balons  i Alcalalí. Totes les mostres positives fins a la data han estat d’ametler, de la subespècie múltiplex.

En les noves parcel·les infectades, i 100 metres a la redona, es realitzaran tractaments insecticides contra els vectors. Posteriorment, es procedirà a l’arrancada i destrucció del material afectat per trituració in situ.

La nova zona demarcada, que inclou les 26 parcel·les infectades més un radi al voltant de 10 quilòmetres, comprèn una superfície de 110.000 hectàrees.

En relació als dos focus declarats el juny a Castell de Guadalest i el posterior positiu en tres mostres d’ametler de Benimantell, s’han tractat fins a la data 18,2 hectàrees amb insecticida, d’elles 5,53 en zona forestal. S’han eliminat els arbustos del sotabosc i 304 ametlers de cinc plantacions. 

Es reforçarà la campanya de divulgació que inclou noves reunions amb alcaldes de les demarcacions de València i Castelló, i el treball de coordinació amb el Ministeri d’Agricultura i les comunitats autònomes. 

Temas

Comentarios

Lea También